AMD avtäckte nyligen andra generationens Threadripper-processorer och Cinebench-resultat för flaggskeppet med 32 kärnor som tydligen fått namnet Threadripper 2990X har nu dykt upp.

Både Intel och AMD imponerade i samband med årets Computex-mässa. Intel började med att visa upp en 28-kärnig konsumentprocessor och AMD svarade med att avtäcka en 32-kärnig Threadripper-enhet.

Detta flaggskepp från AMD har nu fastnat på bild. Detta i form av resultat från den syntetiska testsviten Cinebench samt en skärmdump från CPU-Z.

Processorn ser ut att ha fått namnet Threadripper 2990X. I skärmdumpen från CPU-Z ser vi hur enheten har en klockfrekvens på 3,4 gigahertz (GHz) som standard. Processorns TDP-värde ligger på 250 watt. Något som kräver redig kylning, men under årets Computex-mässa såg vi även flera gigantiska kylare skapta just för Threadripper.

Processorn kördes sedan genom Cinebench i flera omgångar. Här var enheten överklockad i flera steg på alla kärnor. Den högsta frekvensen som testades var 4,2 GHz men där måste testaren ha stött på problem med värmeutvecklingen. Detta syns tydligt då processorn vid 4,2 GHz presterade sämre än när samtliga kärnor hade klockats till 4,0 GHz.

Annons

Det bästa Cinebench-resultatet åstadkoms med alla processorkärnor överklockade till 4,12 GHz. Här lyckades processorn kamma hem 6 399 poäng. Detta ligger i samma poängområde som många system med dubbla processorer. Jämfört med en Intel Core i9-7980XE i standardfrekvenser når denna överklockade Threadripper omkring 3 000 poäng högre och omkring 3 300 poäng mer än sin föregångare Threadripper 1950X.

Det framgår dock inte vad för kylning som användes vid överklockningen av processorn. Detta innebär att vi kan komma att se högra klockfrekvenser nås när processorerna har lanserats i augusti månad och användare tar till redigare kylningsanordningar. Eller så användes gedigen kylning vid dessa tester och omkring 4,12 GHz på alla kärnor är vad vi i bästa fall kan förvänta oss. Hur som helst är det en imponerande processor AMD har på väg.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
DanielThomaseron Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Thomaseron
Medlem

Det verkar ju som att den inte använder sig av SMT ordentligt heller.

Daniel
Gäst
Daniel

Inte imponerade inteväll? De försökte villseleda med en presentation av en CPU som ALDRIG kommer göra vad de sa att den skulle göra.. De sa att de under året skulle släppa en 28 kärnig processor som körde i 5GHz på alla kärnor. Fullständig BS. Över 1500W gick åt till att kyla den och över 1000W drogs av den kraftigt överkockade CPU’n. Man försvarar sig efter man blivit påkommen med att ”vi glömde säga att den var överklockad”. Men det har lagts tid på att ta fram ett speficikt moderkort med GALET många faser för strömförsörjningen av CPU’n, man har moddat… Läs hela »