Kryptovalutor och dålig tillgång har fått grafikkortspriserna att spåra ur och nu sägs vissa RX Vega 64-ägare lyckats uppgradera till dubbelt så dyra Titan Xp – med vinst.

Grafikkortspriserna är fortfarande kraftigt påverkade av dålig tillgång och hysterisk efterfrågan bland inte minst miners som gräver efter kryptovalutor. Effekterna av detta är bland annat omotiverat höga priser i svenska butiker och närmast obefintlig tillgång men ännu lustigare situationer har uppstått.

Nu rapporterar en Reddit-användare hur han utan större problem lyckades sälja sitt Radeon RX Vega 64-grafikkort för inte mindre än 1 200 dollar på Ebay. Pengar som räckte för att köpa ett Nvidia Titan Xp Collectors Edition och ge lite växel över.

Priset på Nvidias värstinggrafikkort ligger nämligen i skrivande stund på 1 138 dollar på Nvidias egen hemsida. Nvidia Titan Xp är ett på alla sätt, förutom vid grävning av vissa kryptovalutor, ett betydligt kraftfullare grafikkort än RX Vega 64. Med andra ord en minst sagt lyckad uppgradering för en seriös spelare.

I skrivande stund har priserna på RX Vega 64 sjunkit något på Ebay, möjligtvis på grund av den kraftiga korrektion av kryptovalutavärdet som skett de senaste dagarna.

Svårt läge för datorbyggare och gamers

Medan historien kan ses som en rolig solskenshistoria för Reddit-användaren MrGold2000 har det en dystrare baksida. Vanliga datorbyggare och spelare har fortfarande svårt att köpa grafikkort till vettiga priser. Antingen är det svårt att få tag i grafikkorten man är ute efter eller så får man betala en hög extra premie på grund av den höga efterfrågan. När och om trycket på grafikkortsmarknaden kommer att lätta är fortfarande oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Christer Penning Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Christer Penning
Gäst
Christer Penning

Aftonbladetjournalistik. NH har verkligen spårat ur.