Den populära enkortsdatorn Raspberry Pi ska få bättre syn med ett nytt, mer högupplöst kameratillbehör med Sony-sensor, med bibehållen prissättning.

Förutom en uppsjö av tredjepartstillbehör erbjuder Element14, företaget bakom Raspberry Pi, även ett antal kostnadseffektiva expansionsmoduler till enkortsdatorn, däribland skal, bildskärmar och kameror. Den tidigare kameramodulen har kostat cirka 250 kronor, och bygger på en relativt enkel 5-megapixelsensor från Omnivision, som på senare tid blivit utdaterad och som håller på att fasas ut.rasp_pi_sony_module

Nu har företaget släppt en ny kameramodul, IXM219, den här gången baserad på en Exmor R-sensor från Sony. Sensorn ska dels ha en högre upplösning än föregångaren, 8 megapixlar snarare än 5, och dels leverera ett större ljusintag, bättre färgåtergivning och stöd för automatisk vitbalans.

Modulen har samma storlek som tidigare och använder samma monteringshål. Prislappen ska även ligga oförändrad på 19 pund, eller strax under 250 kronor – modulen finns att köpa hos Element14 och RS Components, och kommer inom kort även att dyka upp hos andra återförsäljare.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid