Razer Junglecat har nu avtäckts och det är en handkontroller utvecklad speciellt för smartphones och tar mobilgaming ett steg närmare konsoler genom att förvandla telefoner till vad som kan liknas med en miniversion av ett Nintendo Switch.

Tidigare spekulerades Razer förbereda en helt ny portabel spelkonsol som såg ut att hämta inspiration från Nintendo och deras spelkonsol Switch. Det visar sig att den produkt som tidigare skymtades i patentansökan inte är en fullfjädrar spelkonsol utan endast en handkontroll.

Mer specifikt är det en Bluetooth-handkontroll för smartphones med operativsystemet Android med krav på att operativsystemet är av version 7 (Nougat) eller nyare.

Handkontroller fästs vid telefonen med hjälp av något av de tre specialdesignade mobilskalen som finns för att gå hand i hand med kontrollen. Detta innebär dock att antalet smartphonemodeller som kan få ”den fulla upplevelsen” är ganska lågt. Modeller som till exempel Razer Phone 2, Huawei P30 Pro, Samsung Galaxy S10+ och Galaxy Note 9 kan använda dessa mobilskal.

Skulle en telefon inte vara kompatibel med ett av dessa får användare nöja sig med att använda Razer Junglecat som en fristående handkontroll. Då Junglecat ansluts via Bluetooth går den även att para med en PC för att användas som handkontroll till annat än just en smartphone. För detta ändamål kommer Razer Junglecat med en adapter de två modulerna med styrspakar och knappar kan fästas vid.

Razer hävdar att handkontrollens batteritid ska ligga på över 100 timmar när den kopplas via Bluetooth Low Energy (BLE). För att ladda upp batteriet igen används USB-C.

Genom Razers Gamepad-app kommer användare kunna ställa in egna profiler för vad alla handkontrollens knappar ska göra i olika mobilspel. Denna app kommer även med förinstallerade profiler som ger kompatibilitet med en rad mobilspel redan från början utan att användare behöver ställa in kontrollerna på egen hand.

Razer Junglecat finns att införskaffa direkt från företagets webbutik med ett riktpris på 100 dollar, vilket i runda slängar hamnar på omkring 1 000 svenska kronor. Huruvida handkontrollen kommer att hitta sin väg till svenska återförsäljare återstår att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid