Razer som är mest kända för sina gamingtillbehör har under CES 2011 visar upp en helt ny produkt som förvisso riktar sig mot deras trogna målgrupp – gamers – men samtidigt är något helt annat än vad vi sett tidigare. Switchblade är en 7-tums mini-PC med fokus på mobil gaming med bland annat ett tangentbord som ändrar sina knappar automatiskt efter dina spel.

Razer Switchblade är till formfaktorn en mini-netbook eller så kallad UMPC. Under skalet hittas en fullvärdig kopia av Microsoft Windows 7 med ett egetutvecklat grafiskt gränssnitt som enligt de första förhandstittarna faktiskt fungerar förvånansvärt bra. Här kan man välja mellan spel, multimedia och andra applikationer.

razer-7-inch-gaming-concept-lead

Hårdvaran baseras kring Intels Atom-plattform och även om vi inte vet exakt vilken generation Razer använder sig av var Switchblade kraftfull nog att driva World of Warcraft i 1024×600 pixlars upplösning (skärmens standard) utan större problem.

Tangentbord med skärmtangenter

Med sin 7-tums skärm har Razer fått pressa in ett tangentbord i chassit men det tangentbord man gjort plats för är inte likt något vi tidigare sett. Varje tangent är likt det OLED-baserade Optimus en miniskärm och kan visa både olika symboler och ikoner, vad som gör detta koncept extra intressant är hur Razer använder sig av detta för olika spel.

razer-switchblade-keyboard-top

När ett spel laddas aktiveras automatiskt en passande tangentbordsprofil, något som i exempelvis World of Warcraft ger navigeringsknappar samt en mängd färggranna aktivitetsknappar, likt din actionbar på skärmen.

Razer Switchblade kommer utrustad med USB-portar, WiFi-stöd, Bluetooth och kanske även 3G – något som ännu inte är spikat. Faktum är att Razer inte bekräftat att Switchblade någonsin går i masstillverkning, men enligt de första omdömena verkar man skapat en mycket intressant produkt som onekligen står ut från mängden på ett positivt sätt.

Källa: Engadget

Annons

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
uhkhDota Spelaren.Anton KarmehedemokidEliXyR Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
EliXyR
Medlem
EliXyR

Skulle vilja se crysis på den där. Quake 3 är ju inget o hurra över 😀

emokid
Medlem
emokid

Den vill jag ha! Men bara om den har 3G.., eller 4G då. 🙂

Dota Spelaren.
Gäst
Dota Spelaren.

Haha kommer att vara den första som köper den när den kommer ut! hoppas den kommer ut snart, Vore kul att lira dota på dendär haha.

uhkh
Gäst
uhkh

😀 8) 🙁

uhkh
Gäst
uhkh

😡 😡 😡 😡 😡