I vad som kan vara ett lagom snedsteg på LinkedIn har en anställd hos Rockstar råkat bekräfta att Red Dead Redemption 3 är på väg och har varit under utveckling i flera år.

Rockstar Games största spelserier numera är utan tvekan Grand Theft Auto och Red Dead Redemption. De två seriernas senaste installationer har mottagits väldigt väl och fortsätter vara några av de mest populära spelen just nu. Även om den sistnämnda seriens senaste titel har ”bara” har sålt omkring 39 miljoner exemplar.

Det känns då inte direkt som något ofattbart att Red Dead Redemption skulle fortsätta. Vilket det till synes kommer att göra enligt en Rockstar-anställds profil på LinkedIn. Profilen nämner hur den anställda i fråga varit hos Rockstar i över sju år. Samt har ”två års erfarenhet med att leda ett AI-team för fordon i RDR3 och andra projekt”.

Annons

Rockstars Strauss Zelnick har tidigare nämnt hur han vill se både Grand Theft Auto och Red Dead Redemption som permanenta spelserier för studion. Något som då ser ut att vara ett steg närmare verklighet då Red Dead Redemption 3 till synes har röjts. Vart nästa installation i Grand Theft Auto-serien är förblir dock något av ett mysterium. Trots att GTA V lanserades för åtta år sedan.

Skulle LinkedIn-profilen vara korrekt och speltiteln varit under utveckling i två år kan det trots allt dröja innan Rockstar väljer att avtäcka spelet. Två år för ett projekt som förmodligen blir mer ambitiöst än sin föregångare är inte så värst mycket. Speltitlar tar förvånansvärt lång tid att utveckla och spel med öppna världar och den valfrihet vi sett i tidigare Rockstar-spel är inget undantag.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid