Research In Motion har sina glansdagar bakom sig med sin populära företagsplattform BlackBerry. Men telefontillverkaren sägs nu satsa på nytt blod med den kommande BlackBerry-telefonen ”London”. Här talar vi om stilren aluminiumdesign, stor skärm och nya BBX systemet.

BlackBerry London är på sätt och vis mer lik övriga smartphones på marknaden idag. Med det menar vi att RIM verkar slopat det fysiska tangentbordet och utvecklat en betydligt stilrenare telefon än vad vi är vana vid. RIM har tidigare arbetat med designföretaget Porsche Design och det är något man verkar satsa på igen med utvecklingen av ”London”. Den avlånga telefonen har en vad som ser ut att vara en aluminunkostym med ganska saftig skärmram. Det senare hoppas vi är av samma aktiva ramtyp som på surfplattan PlayBook där man kan navigera genom att svepa över skärmens kanter.

Enligt TheVerge ska ”London” komma med en dubbelkärnig Texas Instruments processor på 1,5 GHz, 1GB RAM, 16 GB lagring, en 8 megapixel kamera baktill och en 2 megapixel kamera framtill för chat. Allt detta inklämt i en profil på under 9mm, även om exakta mått inte är avslöjade.

bb_london_the_verge2

Förutom ett helt nytt designspråk ska RIM:s nya smartphone vara den första modellen från företaget med operativsystemet BBX under huven. Vilket i sin tur baseras på QNX som är det operativsystem RIM idag använder i sin BlackBerry PlayBook surfplatta. Där det nya gränssnittet kan skönjas på den bild som nu dykt upp på Internet, även om det mycket väl kan vara en statisk bild från en tidig version av operativsystemet.

RIM sägs utveckla London för en konsumentlansering så sent som i andra eller tredje kvartalet 2012, men om informationen och bilden är äkta verkar företaget satsa på nya grepp för att hänga kvar på den skenande smartphonemarknaden.

Relaterade artiklar:

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Swedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Den ser frän ut tycker jag om än lite prototypig. Frågan är om RIM kan hänga kvar tills dess och hur marknaden ser ut nästa år? Sen kan man ju hoppas att de börjar satsa större i Europa också.