Doom har knappt hittat ut på marknaden innan rykten om nästa stora id Software-projekt dyker upp och det handlar om nästan lika klassiska fps-liret Quake.

Id Software var ett av de spelföretag som startade den heta trenden för fps-spel (First Person Shooter) med titlar som ikoniska Doom och klassiska Quake. När nu 2016 års version av Doom lanserats, med både blod och häftig grafik i överflöd, startar direkt nya rykten om framtidsplanerna.

Enligt en platsannons publicerad av id Software verkar företaget nu söka programmerare och speldesigners för att jobba specifikt med fysik- och simuleringseffekter i ett dedikerat utvecklingslag med fokus på ”legendariska spelserier som Doom och Quake”.

9 år sedan s

Quake 1 var grymt snyggt när det lanserades 1996. Det har hänt lite sedan dess...
Quake 1 var grymt snyggt när det lanserades 1996. Det har hänt lite sedan dess…

9 år sedan sist

Medan annonsen kan ses som ganska harmlös är det 9 år sedan det senast lanserades en Quake-titel på PC – Quake World. När id Software nu söker inte mindre än 12 nya medarbetare och nämner Quake som ett av arbetsområdena känns det knappast troligt att det skulle handla om arbete på äldre titlar utan snarare på helt färska utgåvor.

Med Doom sjösatt och det till goda vitsord har id Software medvind där man redan har en imponerande grafikmotor id tech 6 att arbeta på. Uppgifterna om en nyutgåva av Quake är samtidigt inte bekräftade av id Software och om spelet är planerat eller redan under utveckling lär det troligtvis dröja innan det ser dagens ljus. Men med tanke på framgångarna med tidigare Quake-spel och den lyckade lanseringen av Doom 2016 känns det som en fullt troligt utveckling.

Quake eller Doom?
Vilket klassiskt id Software-lir är din favorit?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Login slutade fungera sen nya.Björn Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Björn
Gäst

Sålänge dom inte outsourcar Multiplayer delen blir det nog skitbra 😉 Väntat på detta sedan Q3!

Login slutade fungera sen nya.
Gäst
Login slutade fungera sen nya.

Tvivlar numera låtsas-”Id software” ror hem quake när man sett deras ”DOOM”.