Samsung har nu avtäckt nästa generations videominne som går under namnet GDDR6W och som ska erbjuda en bandbredd på upp till 1,4 TB/s och dubblerad kapacitet jämfört med traditionella GDDR6.

Samsung senaste framsteg inom videominnen går under namnet GDDR6W. Dessa nya minnen ska enligt Samsung erbjuda ett prestandalyft sett till den maximala bandbredden jämfört med dagens minnen och hastigheterna ska ligga på upp till 1,4 TB/s. En annan stör förändring här är att kapaciteten dubbleras jämfört med dagens GDDR6-minnen.

Detta åstadkommes med hjälp av vad Samsung kallar Fan-Out Wafer-Level Packaging. I korta drag har Samsung ersatt kretskorten i minnesmodulerna med kisel. Något som inte bara innebär dubblerad minneskapacitet per modul men som också erbjuder mycket mindre moduler sett till den vertikala dimensionen.

Annons

Detta innebär alltså att GDDR6W kan erbjuda 32 GB minne per modul. En dubblering jämfört med dagens moduler som kan sträcka sig upp till 16 GB.

Samsungs pressmeddelande för den nya minnestypen nämner tekniker som Metaverse, raytracing och bildskärmar med 8K-upplösning som anledningar till att videominnen konstant behöver vidareutvecklas och förbättras. GDDR6W erbjuder en bandbredd på upp till 1,4 TB/s. Något som kan jämföras 1,1 TB/s för Samsung GDDR6-minnen på 24 Gbps. HBM2E är fortfarande en snabbare minnestyp men kommer också med en högre prislapp vilket gör den mindre passande för användning i konsumentprodukter.

 

Det återstår att se när vi kan komma att hitta GDDR6W i konsumentprodukter som grafikkort och dylikt. Högre bandbredd och kapacitet är dock en mycket välkommen förbättring för framtidens speltitlar som förlitar sig mer och mer på tungdrivna tekniker.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid