Small preview image

Google har nu fått en ny kraftfull allierad på den heta mobiltelefonsmarknaden. Ingen mindre än elektronikjätten Samsung har nu meddelat att man under andra kvartalet 2009 ska lansera en Google mobiltelefon och att man nu även går med i Android-gruppen som leds av Google. Android är ett mjukvarupaket för mobiltelefoner baserat på Linux kerneln, som bland annat innehåller operativsystem och specialutvecklade applikationer för den mobila marknaden. Googles nya mobiloperativsystem kommer att få kämpa mot redan väletablerade plattformar som Nokias Symbian, Apples Mac OS X och Microsofts Windows Mobile. Stora skillnaden är att Android är Open Source och finns tillgängligt för alla helt gratis.



Inriktningen är smarta mobiltelefoner och redan nu sägs Samsung kommit en bit på vägen med utvecklandet av sin första Android-baserade mobiltelefon. Vi skulle gissa att själva hårdvarubiten inte är Samsungs största problem tack vare sin gedigna erfarenhet inom mobiltelefonsutveckling. Men för att få mjukvaran att komma överrens på bästa sätt med telefonen har man nu anlitat inte mindre än 30 experter inom Linux och Java området.


Samsung verkar satsa hårt på Google och deras Android-plattform som ska bli mycket intressant att följa under nästa år. Tills dess är nog chansen stor att vi ser flera stora mobiltelefonstillverkare hoppa på tåget, Google brukar lyckas ganska bra med det man tar för sig…

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments