Samsung väljer att gå händelserna i förväg och lansera en dockningsbar surfplatta med Windows-operativsystem. Produktgruppen väntas inte få ordentlig fart förrän med lanseringen av Windows 8 men redan idag tar Samsung Slate PC sikte på företagsmarknaden.

Samsung Slate PC är en 11,6 tum stor surfplatta som med inbyggt SIM-kort och en TCO-certifiering ska vara optimerad för att passa de mer produktiva användarna. Den 11,6 tum stora skärmen bygger på en egentillverkad PLS-panel som Samsung hävdar ger högre ljusstyrka än de flesta andra lösningar med 400 nits, något som tillsammans med ett tåligt gorillaglas ska göra Slate PC lättanvänd även utomhus. Upplösningen är på 1 366 x 768 pixlar och en med tabletmått mätt riktigt kraftfull Intel Core i5-2467M processor står för beräkningskraften.

Den rejäla processorn är direkt kopplad till Samsungs marknadsinriktning där man hoppas slå sig in hos produktiva företagare och andra mer krävande kunder. Genom att sälja surfplattan med en tillhörande dockningsstation, blåtandstangentbord och penna hoppas Samsung slå sig in på företagsmarknaden även med sina surfplattor.

Samsung_Slate_PC_1

– Nu får Samsungs surfplattor  en smart kompis på it-sidan. Samsung satsar stort på på företagsmarknaden och genom att lansera datorplattan Samsung Slate PC förstärker vi nu utbudet av it-produkter för en effektivare arbetsplats i den mobila arbetsmiljön, säger Helena Fuchs, nordisk produktchef för bärbara datorer med inriktning på företagsförsäljning på Samsung.

Bland de övriga specifikationerna hittar vi en vikt på 890 gram, en profil på 13mm samt upp till 7 timmars batteritid. Själva surfplattan har även dubbla kameror, 802.11n WiFi, anslutning för USB 2.0, microHDMI, microSD-läsare och SIM-läsare för mobilt bredband. Dockningstationen kommer med extra USB, ethernet och HDMI-anslutning för koppling till en extern skärm. Surfplattan levereras med Windows 7 Professional men ska vara redo för att uppgraderas till Windows 8.

Samsung Slate PC ska börja säljas i januari med ett rekommenderat pris på 15 000 kronor inklusive moms.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Trimmy Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tommy Daniels
Medlem
Tommy Daniels

Jag har svårt att tro att överhuvudtaget någon skulle vilja köpa den här surfplattan, jag menar 15000 helt sjukt dyrt.

Medlem
Wargreymon

Även om detta är ett ganska dyrt alternativ så tror jag som många andra att det är detta som banar väg för framtiden. Att man har en surfplatta eller mobiltelefon som man kan docka till en station där man kan arbeta med ett vanligt tangentbord, mus och möjligtvis bättre prestanda.