Samsung är idag världens näst största halvledaraktör efter Intel. Samsung som håller många bollar i luften är störst när det kommer till minnestillverkning, och har nu för avsikt att bygga en ny fab i Kina för detta avseende. Den nya fabriken ska producera bland annat DRAM och NAND kretsar i 20nm-klassen och nedåt.

Marknaden för minnen fortsätter att växa och inte minst NAND-minne, ofta kallat för ”flash” som används i allt från smartphones till USB-minnen och SSD-enheter. Samsung som för närvarande är den största minnestillverkaren i världen vill nu expandera med ännu en fabrik (fabrik inom halvledarindustrin som tillverkar wafers). Samsung har redan skickat in en ansökan till Sydkoreanska regeringen, och har inlett samtal med den Kinesiska.

Deras nya tillverkningsfabrik ska vara dedikerad för att tillverka DRAM, NAND och nästa generations minnen i 20nm-klassen och nedåt. Man har redan påbörjade produktion av NAND-minne på 20nm-klassen i september månad, och väntas gå över till minnen i 10nm-klassen under 2012. Att de skriver 20nm-klassen är för att de inte vill berätta vad för tillverkningsteknik det egentligen är, så det kan handla om allt mellan 20nm till 29nm i det här fallet, 10nm-klassen blir 10nm till 19nm.

I september hade deras senaste fabrik ,Line-16 i Sydkorea inlett produktion. Den nya fabriken de pratar om ska börja byggas under 2012 för att under 2013 inleda produktion, även där är det DRAM, NAND och nästa generations minnesteknik – där det finns en hel svärm av kandidater att välja på.

Annons

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jacob HugossonSwedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Samsung har blivit en allvarlig konkurrent till GlobalFoundries och TSMC. Och även Intel. 😉 Men nu är detta till framförallt SSD och minnen med mera. Hur ser det ut på ARM fronten? Ligger de i framkant där när det gäller tillverkning? Samsung har väl redan släppt någon Exynos på 32nm?