Small preview image

De två mest aktiva moderkortstillverkarna på marknaden idag är nog utan tvekan ASUS och Gigabyte. Båda tillverkarna har lanserat ett ohälsosamt antal Intel P55-baserade moderkort och man står nu för nästa framsteg, men denna gång är det LGA1366-plattformen som är i fokus. Båda tillverkarna är på väg med nya Intel X58 moderkort där man fokuserar på de två nya lagringsgränssnitten SATA 6Gbps samt USB 3.0.



För ASUS del handlar det om kortet P6X58D Premium som vi ännu inte har så mycket detaljer kring mer än två högupplösta bilder. Men följer kortet ASUS färgmärkning som vi såg på P7P55D-E Premium är kortet utrustat med två USB 3.0 portar samt två stycken SATA 6Gbps portar.



Gigabyte höjer ribban ytterligare med sitt EX58 Extreme moderkort. Förutom stöd för Intels LGA1366 processorer har moderkortet berikats med inte mindre än fyra stycken SATA 6Gbps resp. USB 3.0 portar. Med andra ord dubbelt så många som på ASUS-kortet. Detta betyder dock även högre tillverkningskostnader som tillsammans med en kombinerad luft/vatten-baserad styrkretskylning kan dra upp butikspriset.





Både ASUS och Gigabyte väntas lansera sin nya X58-moderkort under fjärde kvartalet.


Källa: BSN, TweakTown

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments