seasonicplat

Den kända nätaggregatstillverkaren Seasonic släpper nya modeller med den eftertraktade märkningen 80 PLUS Platinum där en ny 1 000 watt modell ska vara dragplåstret. 80PLUS Platinum märkningen innebär en verkningsgrad på ända upp till 94% vid 50% belastning.

Nätaggregatet är fullsmetat med funktioner, fullt modulärt kablage, japanska kondensatorer certifierade för 105°C, en tyst 120mm San Ace fläkt från Sanyo Denki med tillhörande fläktkontroll där det går att välja mellan normal och hybriddrift, där hybriddrift håller fläkten avstängd vid låg belastning. Vid 50% belastning har fläkten en ljudnivå på låga 16dBA och ökar sedan beroende på belastning.

Seasonic Platinum finns i två olika styrkor, 860W och 1000W med en massiv +12V lina på 71A respektive 86A och kommer med 7 års garanti. Prislappen landar på runt 2 700 kronor för toppmodellen på 1 000 watt.

Annons

Värt att notera är att många andra nätaggregatstillverkare använder nätdelar tillverkade av Seasonic, bland annat Corsair, Antec och XFX. Vilket ger förhoppningar om att det kommer fler Platinum certifierade nätdelar i Sverige den närmaste tiden, då det brukar vara något sparsmakat med återförsäljare av Seasonic.

seasonic

Annons

9
Leave a Reply

Please Login to comment
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Henrik BerntssonaovwhazDecryphedj christian Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Tempel
Medlem
Tempel

Jag vill ha ett på 150W! Varför i helvete kan dom inte göra ATX agg med låg effekt som är effektiva?

R34p3r
Medlem
R34p3r

[quote name=”Tempel”]Jag vill ha ett på 150W! Varför i helvete kan dom inte göra ATX agg med låg effekt som är effektiva?[/quote]
Jag kör Seasonic fanless 400W, med guld i verkningsgrad, är det lägsta jag har sett iaf.. Med det vill jag säga att jag håller med, ge oss lägre watt med högre verkningsgrad!

Medlem
Wargreymon

Finns ju alltid Pico PSU om man inte kräver så mycket ström, de ska ju ha hög verkningsgrad. Samt fläktlös men att man får ha en adapter klump som hänger och slänger.

Snorch
Medlem
Snorch

Det hjälper inte att picoPSUn har hög effektivitet om nätagget man driver den med inte har det, det blir snarare sämre (pannkaka på pannkaka).

Om man däremot inte har tummen mitt i handen går det att använda lite andra typer av nätagg. Jag själv använder ett litet 60W nätagg (~88% effektivitet) till min HTPC för tillfället, inte exakt detta men ungefär:
[imgcomment image[/img]

dj christian
Gäst
dj christian

[quote name=”Tempel”]Jag vill ha ett på 150W! Varför i helvete kan dom inte göra ATX agg med låg effekt som är effektiva?[/quote]

Inte bara 150w men också nätagg runt 300-450w i platinum.

Hans
Medlem
Hans

[quote name=”R34p3r”][quote name=”Tempel”]Jag vill ha ett på 150W! Varför i helvete kan dom inte göra ATX agg med låg effekt som är effektiva?[/quote]
Jag kör Seasonic fanless 400W, med guld i verkningsgrad, är det lägsta jag har sett iaf.. Med det vill jag säga att jag håller med, ge oss lägre watt med högre verkningsgrad![/quote]
Kör ett Seasonic Fanless 460W och är väldigt nöjd med det. Bästa nätagget jag haft hittills.

whaz
Medlem
whaz

Mer och mer effekt, Kan de inte istället utveckla halva effekten(500w) Och halva storleken på nätagget, så slipper man att det tar sån jävla plats i alla chassin istället.

aov
Medlem
aov

Tycker den verkar vara helt underbar om den hade haft lägre prislapp.
Hade 1000w kostat 2,2k hade jag köpt bara för att 😀

Henrik Berntsson
Admin

ser ju relativt lovande ut faktiskt, 16 dB kan man leva med om specarna stämmer, det är i princip ljudlöst