Sony har gett ett ganska så kort svar på Microsofts köp av Activision Blizzard för 69 miljarder dollar och Intel lägger en hel del stålar och bygger fabrik i Ohio.

Det är mycket pengar som cirkulerar inom spel- och teknikbranschen denna vecka. Microsoft har gått ut med att man vill köpa spelutvecklaren Activision Blizzard för hela 69 miljarder dollar. Något Sony nu har yttrat sig om. Även Intel öppnar plånboken och investerar rejält i Ohio där man vill bygga en ny plats för kretstillverkning.

 

Sony

Sony kommenterar Microsofts senaste köp

Microsoft blir en större och större kraft inom spelbranschen. Deras senaste köp kommer att göra företaget till det tredje största sett till intäkter inom spel. Sonys kommentar kring det hela? Inte mycket mer än att man förväntar sig att Microsoft har koll på kontrakten som säger att Activisions spelserier ska utvecklas för flera plattformar än bara Xbox.

Läs mer hos Kitguru.

 

i5-12600K CPU-Z

Intel bygger fabrik för 20 miljarder dollar

Intel har nu bekräftat att man ska investera 20 miljarder dollar för att bygga inte bara en utan två fabriker i delstaten Ohio. Området som kommer att ta upp omkring fyra kvadratkilometer är den plats Intel ska husera 3 000 anställda på när allt står redo år 2025. Intels VD Pat Gelsinger ska även ha sagt att företaget hoppas att den nya platsen blir den största i världen för kretstillverkning.

Läs mer hos TechPowerUp.

 

Samsung Exynos 2200 får AMD-grafik inför S22

AMD har inte bara grafikkort och integrerade kretsar för bärbara datorer. De har också kretsr för PlayStation 5, Xbox Series X och nu mobiltelefoner. Samsung väntas lansera Galaxy S22-serien i februari men innan dess presenteras den väntade kretsen för familjen. Den inkluderar AMDs första grafikkrets för mobiltelefoner. Exynos 2200 har RDNA 2-arkitektur och raytracing.

Läs mer hos vår systersajt Surfa.

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid