Vi börjar närma oss lanseringen av Creative Assemblys strategispel Total War: Warhammer 3. Nu har spelutvecklaren passat på att avtäcka de officiella systemkraven.

Strategispel är kanske inte kända för att kräva värstingdatorer för att spelas. Detta gäller även kommande Total War: Warhammer 3 från Creative Assembly som lanseras nästa månad. Bortsett från kravet på ledigt lagringsutrymme som dubblerats jämfört med föregående installation i spelserien.

Rent generellt är systemkraven som listas på Steams butikssida för spelet inte direkt blodiga. Minimikraven inkluderar bland annat en Core i3 eller Ryzen 3-processor och grafikkort ur GTX 900, RX 400 eller Iris Xe-serien. Tillsammans med sex gigabyte internminne eller åtta gigabyte om en integrerad grafikkrets används.

Creative Assembly rekommenderar en Core i5 eller Ryzen 5-processor, åtta gigabyte internminne och ett GTX 1660 Ti eller RX 5600 XT för senaste Total War. Det rör sig alltså inte om några flaggskeppsdatorer som krävs för att avnjuta den kommande speltiteln.

Något som det däremot krävs en hel del av är lagringsutrymme. Speltitlar blir allt större och Total War: Warhammer 3 kommer att kräva 120 gigabyte ledigt lagringsutrymme. Det finns förvisso spel som tar upp ännu mer utrymme. Däremot kommer spelare kunna inkludera innehållet från samtliga Total War: Warhammer-spel i en och samma kampanj om alla spel är installerade samtidigt. Helt plötsligt är vi uppe i en ganska rejäl bit av lagring som krävs för den dedikerade spelaren.

Creative Assemblys senaste strategispel kommer att bli tillgängligt den 17 februari.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid