Valve kan vara i utvecklingsfasen av ett fristående VR-headset med kodnamnet ”Deckard” enligt flera nya rapporter.

Det rapporteras från flera håll att bevis för att Valve utvecklar ännu ett VR-headset har hittats. Denna påstådda enhet sägs gå under kodnamnet Deckard och ska till skillnad från Valve Index vara ett helt fristående headset för virtuell verklighet.

Informationen kommer från Youtube-profilen Brad ”SadlyItsBradley” Lynch som säger sig ha hittat dessa bevis i olika patent och ansökningar från Valve. Även Ars Technica har rapporterat att bevis för Deckard har hittats när man grävt igenom filerna för SteamVR.

Deckard skulle i så fall bli en en slags utmanare till Oculus Quest 2. Ett VR-headset i en nischad del av en redan nischad marknad. Exakt vad Valve skulle kunna göra med formeln för att särskilja sig ordentligt från Facebooks headset återstår att se.

I en intervju med The Verge pratade Valves Greg Coomer om Valves handhållna spelkonsol Steam Deck. Coomer fick under intervjun en fråga om ifall den APU-enhet från AMD skulle kunna användas för att driva till exempel ett fristående VR-headset. Svaret ska ha blivit att företaget inte är redo att diskutera något angående ytterligare användningsområden för APU-enheten men att enheten skulle lämpa sig väl för just den miljön.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid