VIA labs är bland många känd som den lilla uppstickare på x86-marknaden men företaget sysslar även en del med ARM-baserade systemprocessorer och kontrollerkretsar. Företaget tillkännager idag två nya lösningar som ska möjliggöra snabbare USB 3.0-minnesstickor.

Den senaste USB 3.0-standarden fick en trög start men numera kommer i princip varje dator med minst en sådan anslutning. Externa lagringsmedium med USB 3.0 finns nu ute på butikshyllorna i bred skala, men nästan ingen av dessa drar nytta av standardens fulla potential.

De nya kontrollerkretsarna VL752 och VL753 från VIA är designade för att erbjuda hög prestanda med stöd för den senaste generationens NAND-minnen på 19, 20 och 21 nanometer. Kontrollerkretsarna har certifierats av standardiseringsorganet USB-IF och det som utlovas är prestanda i utöver det vanliga i ett USB-minne. VIA har nu släppt prestandatest på ett 60 gigabytes USB 3.0-minne med den nya kontrollerkretsen VL752.VIA_VL752_CDM

VL752 med stöd för två minneskanaler klarar av läsning på till 280,4 megabyte per sekund, samt skrivning på 88,2 megabyte per sekund. Hantering av slumpmässig data ligger på 19,33 respektive 1,777 och sätter inga rekord, utan ligger i linje med vad man kan vänta sig av ett USB-minne. Prestandan vid kontinuerlig läsning och skrivning bör dock komma väl till pass för er som ofta flyttar runt på stora mängder data och faktiskt har för avsikt att använda all tillgänglig kapacitet.

VL752 mäter 8 x 8 millimeter och för de allra minsta USB-minnen finns även VL753 på 6 x 6 millimeter. Den sistnämnda har dock bara en minneskanal vilket i praktiken kommer innebära lägre prestanda. VIA kommer visa upp de nya kontrollerkretsarna på konsumentelektronikmässan CES nästa år och de ska finnas tillgängliga för deras klienter att köpa redan köpa idag.

VIA_VL752_VL753


3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
PetirLosKrikon-Tjalve- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Säger som grisen: GRYMT!

LosKrikon
Gäst
LosKrikon

Enligt prisjakt så finns det ju redan så snabba USB-minnen.

Petir
Gäst
Petir

”Hantering av slumpmässig data ligger på 19,33 respektive 1,777 och sätter inga rekord, utan ligger i linje med vad man kan vänta sig av ett USB-minne”

Mitt Sandisk Extreme 32Gb USB 3 minne gör
202,7 Mb/s i läsning samt 118,6 Mb/s skrivining
MEN den gör hela 15,42 Mb/s i 4k QD1
slumpmessig läsning och 9,44 Mb/s i skrivningen.