Tiden är kommen för årets IFA-mässa som hålls i tyska huvudstaden Berlin. Presskonferenser från flera av världens största elektronikföretag står på agendan, och Nordichardware är givetvis på plats för att rapportera om både stort och smått som visas upp.

Elektronikmässor är spännande evenemang för elektronikbranschen, men mängder av nya produkter som visas upp för första gången, ny information och lanseringar tidigare utannonseringar och ofta en hel del överraskningar och innovationer. Hem- och konsumentelektronikmässan IFA är inget undantag, och Nordichardware har anlänt i den tyska huvudstaden för att leverera förstahandsinformation om vad både större och mindre aktörer har för äss i rockärmen.

Årets IFA hålls på Messe Berlin och har avdelningar och presskonferenser för bland annat mobil kommunikation, komponenter, datorer, ljudutrustning och hemmabio. Vi förväntar oss bland annat att få se mycket fokus på 4K-video och OLED bland TV-tillverkarna, och givetvis tillsammans med en hel del ultraportabla datorer, mobiltelefoner och surfplattor. Mässan öppnar inte för allmänheten förrän den 6 september och pågår sedan till den 11 september, men vi har varit inne och kikat på mässhallar och kommer även besöka en en del inledande presskonferenser innan mässan drar igång på allvar.

IMG_5284 IMG_5286
IMG_5299 IMG_5282

Redan ikväll kommer tre av de största aktörerna i branschen, Samsung, Sony och Asus, hålla presskonferenser med sina senaste alster. Från Samsung förväntas vi bland annat få se deras tappning av smarta armbandsur i form av Galaxy Gear samt den beryktade jättetelefonen Galaxy Note 3. Asus har med största sannolikhet mer information om läckra Zenbook UX301, tidigare kallad Infinity, och från Sony kan det mycket väl bli en hel del ljud- och bildutrustning, Xperia-produkter och Playstation 4.

IMG_5322

Vi kommer fortsätta rapportera löpande under veckan om såväl dessa företag som flera andra, och vi på NordicHardware önskar samtliga läsare ett trevligt IFA 2013!


Relaterade nyheter

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid