Sponsrat – Denna artikel presenteras av Huawei
Att välja surfplatta är inte helt enkelt. Här kommer några av de viktigaste punkterna som du bör fundera på innan du bestämmer dig!

Tabletdjungeln kan vara svår att navigera i men med bara ett par viktiga punkter i åtanke så kan det bli enklare att hitta den rätta surfplattan för just dig. Häng med när vi kikar närmare på vad du bör tänka på när du ska köpa en surfplatta.

Prestanda och nätverk

Ingen vill ha en långsam eller laggig pryl. Det är helt enkelt något som sänker användarupplevelsen och kommer förmodligen sluta i att du inte kommer använda surfplattan som du tänkt dig. Kolla därför en gång extra så att surfplattan har tillräckligt bra prestanda för dina appar och spel och att den också stödjer mobilt nätverk om du inte vill vara bunden till Wi-Fi.

Hög prestanda och lång batteritid

MatePad Pro drivs av ett åttakärnigt Kirin 990 chipset som både ger hög prestanda och låg energiförbrukning. Det gör att surfplattan kan hantera tunga applikationer och spel utan att för den skull köra slut på batteriet direkt.

Skärmstorlek och bildkvalité

Skärmen på en surfplatta står för en stor del av användarupplevelsen. Därför är både storlek och bildkvalité extra viktigt. En stor och ljusstark skärm gör att du kan använda den både inom- och utomhus utan några problem.

Stor och ljusstark skärm

MatePad Pro har en högupplöst 10,8 tums skärm som täcker 90% av hela framsidan av surfplattan med DCI-P3 som färgstandard och en ljusstyrka på upp till 540 nits. Det gör att du utan problem kan använda surfplattan även utomhus i solskenet.

Batteri och laddning

Som vanligt när det kommer till mobila enheter så är de inte bättre än vad batteriet räcker. Därför är det viktigt med ett kraftfullt batteri som gör att du kan använda den i många timmar och när det är dags att ladda så gör det ingenting om den även stöder snabbladdning.

Ladda trådlöst till eller från plattan

MatePad Pro har utrustats med ett 7 250 mAh batteri som vara i upp till 12 timmar samt stöder 15 watts trådlös laddning. MatePad Pro kan även via omvänd laddning ladda din telefon eller dina tillbehör trådlöst med 7,5 watts styrka om du glömt laddaren hemma.

Funktioner och appar

Bra hårdvara och batteri behövs som tidigare nämnt för en bra upplevelse av en surfplatta, men den behöver också appar och funktioner för att faktiskt sätta hårdvaran till nytta. Allt från de mest nödvändiga legitimeringsapparna till populära spelen ska fungera på surfplattan.

En appbutik som ständigt växer

MatePad Pro kommer med Huaweis egna appbutik AppGallery som ständigt utvecklas och fylls på med nya applikationer. Trots att AppGallery inte funnits så länge på den svenska marknaden så finns där redan appar som BankID, Swish, Hitta.se, Truecaller, Kry, Storytel mfl. För dig som inte klarar dig utan populära spel så finns redan nu titlar som Asphalt 9 och Fortnite att hämta hem via AppGallery.

Varje vecka fylls AppGallery på med nya applikationer och Huawei jobbar med lokala team varje dag för att supporta applikationsutvecklare så de också kommer in i AppGallery.

Om du inte kan hitta din favoritapp i AppGallery så erbjuder även Huawei sin nya söktjänst Petal Search som inte bara visar nyheter, väder och videos utan också kan söka upp APK-filer till appar som ännu inte finns i AppGallery.

Vill du även på ett smidigt sätt ha samma innehåll på surfplattan som på din telefon, som appar, kontakter, meddelanden mm. Så gör Huawei Phone Clone det enkelt för dig att kopiera allt på en och samma gång. Kommer du från Android eller iOS kommer Phone Clone kolla om dina appar har en matchning i AppGallery.

Design och tillbehör

Stor eller liten? När det kommer till design är valen många även hos surfplattor. Titta gärna en gång extra och har du möjlighet så testa gärna att känna hur surfplattan ligger i handen innan du bestämmer dig. Tillbehör är också något som kan vara viktigt att ha i åtanke. Allt från fodral som skyddar skärmen till pennor och tangentbord som underlättar skapande och gör skrivande mer effektivt.

Både snygg och praktisk

MatePad Pro är tunnare än 8 millimeter och väger endast 460 gram med rundade kanter vilket gör den till en smidig surfplatta som är skön att hålla i. För dig som uppskattar tillbehör så finns även ett modellanpassat fodral med inbyggt stativ och tangentbord som ett bra alternativ för ökad produktivitet eller dig som tar mycket anteckningar på resande fot.

För dig med mycket kreativitet som gillar att skissa eller helt enkelt föredrar att använda penna så kan MatePad Pro användas med M-Pencil. En tabletpenna med 4096 tryckkänslighetsnivåer som fästs magnetiskt på surfplattan och laddas trådlöst.

Summering

Det avrundar några av de saker som är värda att tänka lite extra på när du ska välja surfplatta. Lämna gärna en röst på vad du tycker är den viktigaste funktionen hos en surfplatta. Om du vill veta mer om Huawei MatePad Pro så finns den att läsa om här och tillgänglig i två olika versioner i svenska butiker

Huawei MatePad Pro 128GB
Huawei MatePad Pro LTE 128GB

Sponsrat – Denna artikel presenteras av Huawei
Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments