NHTV LITE  Är du i behov av ett nytt HTPC-chassi? Har du alldeles för mycket pengar som ligger och skaver i bakfickan? Har du en förkärlek för bortstat aluminium? OrigenAE M10 tycker sig vara lösningen på alla dina problem, och vi har varit framme med kameran i ett NHTV Lite-avsnitt där vi försöker bena ut eventuella övriga frågor som kan uppstå vid behandling av chassit.

 

OrigenAE är ett sydkoreanskt märke med diverse lösningar för HTPC-entusiaster, de billigare lösningarna går loss på dryga tusenlappen, medan de dyraste lösningarna med inbyggd 12″-LCD med 1080P-upplösning drar iväg en bra bit över 7000:-

Dagens chassi, M10, är dock ett mellanting i tillverkarens sortiment och blir din för i sammanhanget blyga 3 000 kronor, för detta får du i princip 3 kg aluminium, LCD-display i fronten, en nätdel på 150W, DVD-brännare och möjligheten att montera ett mini-ITX-moderkort. Det låter inte som någon fantastisk deal med förnuftiga PC-byggarögon, i all ärlighet.

Priset per kilo är således väldigt högt, men koreanerna lyckas rättfärdiga detta med en sjusärdeles hög kvalitetskänsla och framförallt en design som går utanpå det mesta. Ta bara en sådan sak som att man kräver användning av slot-in-typ för utseendets skull, de rundade hörnen och att chassit i sig består av två gjutna (tjocka) stycken ren borstad aluminium med fötter på och vi börjar falla så smått.

Interiören är inte perfekt, men vi är beredda att ha överseende med detta, då en HTPC oftast är något du bygger och låter stå i några år. Vill du skruva mycket, så kolla åt ett annat håll helt enkelt, det är inte poängen med OrigenAE M10.

Smakar det så kostar det är en fras som passar alldeles ypperligt in på OrigenAE:s minsting M10. Hur den klarar sig i tuffare användning får vi återkomma till, men helt klart är det en lösning värd att hålla ögonen på om just design och kvalitetskänsla ligger högt på prioritetslistan.

unigen

Egenskaper OrigenAE M10
Mått (BxHxD)
240x106x252mm (inkl fötter)
Material
Borstat aluminium
Formfaktor Mini-ITX
Nätaggregat
150W (Fortron/Source, externt)
Expansionsplatser
1x Lågprofil
HDD/ODD-platser
1x 2.5″ HDD
1x Slimline Slot-in ODD (medföljande DVD-brännare)
Fläktplatser 2x 60mm (1 medföljande fläkt)
Vikt Cirka 3kg
Övrigt VF310 VFD/IR-modul, iMon Pad-fjärrkontroll
Hemsida OrigenAE.com
Lägstapris på prisjakt.se:

 

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Mean MachineRogerpontareBogeyRatAta[BK] Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
RatAta[BK]
Medlem
RatAta[BK]

Vart sätter man hårddisken??

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”RatAta[BK]”]Vart sätter man hårddisken??[/quote]
Den skruvar man fast i sidan, det borde jag förstås nämnt. Syns monteringshål för diskarna i screenshoten i videoklippet (det du ser innan klippet spelas).

Bogey
Medlem
Bogey

Fin rec, tack så mycket.

Origen gör en hel del fina grejjor ja.

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”Bogey”]Fin rec, tack så mycket.

Origen gör en hel del fina grejjor ja.[/quote]
Tack själv! Nu var det iofs ingen recension, vilket vi gärna påpekar om och om igen, det är mer av en generell överblick. 🙂

Rogerpontare
Medlem
Rogerpontare

Trevlig genomgång! Ser fram emot lite mer frekventa NHTV avsnitt nu då? 😉

Mean Machine
Gäst
Mean Machine

[quote name=”Rogerpontare”]Trevlig genomgång! Ser fram emot lite mer frekventa NHTV avsnitt nu då? ;)[/quote]
Jag gör vad jag kan, men jag har ett heltidsjobb också, det gör att det blir lite knapert med tid emellanåt. Jag försöker hinna med så mycket jag kan, så mycket lovar jag. Dessutom har jag lite planerat i sommar, men jag har inga tidsplaner. 🙂