Prestanda forts

Dessa tester är baserade på den typen av belastning som man stöter på i en arbetsstation eller en server. De är således designade för att fokusera på långvarig och intensiv belastning. Enheter som har mer overprovisioning och andra enheter som har sina rötter på servermarknaden, får därför en lite extra fördel. Förutom att dessa tester är större och tyngre än de andra, så körs de också på en disk som redans fyllts med data precis innan. Det ger också en viss indikation på hur snabb en SSD är när den är full, jämfört med om den är helt tom.wd_blue_nhsb_norm_workstation

Det är tydligt att WD Blue inte är en SSD som är tänkt att användas i arbetsstationer. Vidare så ser vi tydligt att 250 GB-modellen är märkbart långsammare än de andra.

wd_blue_steady_state_avg

När overprovisioning och SLC-cache är slut så sjunker enhetens prestanda till 3 000 – 4 000 IOPS beroende på modell. Där efter så är enheten relativt konsekvent och sjunker inte så mycket under det. De större modellerna håller hög prestanda under längre tid men ger inte så jättemycket mer prestanda i steady state. WD Blue var inte designad för den här typen av belastning men det är bra att veta att den inte säckar ihop totalt.

Annons

Innehåll

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid