Thermaltake har lanserat en kvartett av nya processorkylare riktade mot alla som någon gång svurit över processorkylares minneskompabilitet. Non-interferance cooler, eller Nic, är kylarseriens namn och anspeglar på att kylarna aldrig ska vara ivägen för dina minnesmoduler.

Minnestillverkare envisas med att lansera minnesmoduler med ofta överdrivet stora kylflänsar och även om det troligtvis orsakat mer problem än nytta lär detta fortsätta även framöver. Det största problemet är minnesmodulernas höjd som inte sällan kommer ivägen för de rejäla processorkylare som finns på marknaden idag.

Förutom slutna vattenkylningssystem som inte lider av minnesmodulernas storlek har nu även kylartillverkaren Thermaltake lanserat sin lösning på problemet med överdimensionerade minnesmoduler. Kylarserien Nic som omfattar fyra olika modeller där ingen ska vara ivägen för dina fläskiga minnesmoduler.

cseries

Thermaltake F3, F4, C4 och C5 heter de fyra kylarna som är kapabla att hantera respektive 160 watt, 180 watt, 200 watt samt 230 watt. Kylarna använder sig alla av nickelpläterade värmeledningsrör tillverkare i koppar. Tre till fem 6 millimeters (diameter) värmeledningsrör beroende på kylarmodell leder värmen till själva kylflänsen som kommer med böjda flänsar och en förhållandevis slimmad design.

Thermaltake erbjuder modeller med en till två 120 millimetersfläktar samtidigt som C-modellerna kommer med ett hölje som leder luften genom flänsen på ett effektivare sätt. F3 och F4 kommer med PWM-fläktar som automatiskt arbetar mellan 800 – 1 600 rpm medan C4 och C5 får manuellt styrda fläktar kopplad till en dedikerad fläktkontroller som kan styra fläktarna mellan 1 000 – 2 000 rpm.

Prisuppgifter och tillgänglighet är ännu inte avslöjat.


Relaterade artiklar:

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments