Small preview imageATi verkar ha stött på bekymmer med deras nya krets R520. Enligt information Pentarsys skribent Josh Walrath har kommit över så verkar det som om ATi är långt ifrån reda att leverera några kretsar över huvutaget. ATi har skickat ut fullt fungerande kretsar till företag som kunnat visa upp fullt fungerande kort, men det rör sig i det stora hela om ett försumbart antal. R520 verkar även lida av stora strömläckage vilket givetvis oroar då redan dagens grafikkort är strömhungriga så det räcker och blir över. Han tar också upp Crossfire, men där är tongången klart mer positiv.

Det hela verkar grunda sig i att designen hos 520 ger väldigt få fungerande kretsar per tryckt wafer (kiselskiva). Kretsen är tydligen designad med 32 pipelines, alla med multipla TMUs (Texture Mapping Unit), men med väldigt få fungerar faktiskt alla 32. Vanligtvis verkar endast 16 fungera och i bästa fall 24. Sen kan man ju börja fundera om R500, som ska sitta i Xbox 360, lider av samma problem, men förhoppningsvis kommer ATi kunna leverera dessa då man bara behöver uppfylla Microsofts minimikrav och inte leverera bästa möjliga produkt.


Vi får helt enkelt hoppas att ATi lyckas hitta en bra design så att vi inte kommer få ett strömslukande monster med kylning som kan väcka döva och överklockningspotential som är så gott som negativ.


Vad gäller Crossfire så kan vi nog främst se fram emot ett bredare stöd för fler spel, men framförallt bättre bildkvalité genom mer och bättre utvecklad antialiasing.


Källa: Pentarsys

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments