Small preview image

Högsta hönset på Valve, Gabe Newell, brukar inte vara rädd för att tala ut om situationen på spelmarknaden och nu har han varit i farten igen. I samtal med 1UP.com har Gabe Newell klankat ner på inte bara Microsofts kommande operativsystem Windows Vista utan även nästa generations spelkonsoler från Microsoft och Sony, Xbox 360 resp. PlayStation 3. Windows Vista ska enligt Newell inte erbjuda någon feature över huvudtaget som ska gynna Valve och angående Microsofts spelkonsol Xbox 360 är det hårddiskens vara eller icke vara som verkar irritera mest. PlayStation 3 i sin tur verkar vara mardrömmen för en spelutvecklare.



“The PS3 makes my life as a developer much harder”


Det är ska vara så knepigt att koda spel för Cell-processorn att Sony till och med kan vänta sig flera exklusiva titlar, helt enkelt för att ingen vill översätta koden från PS3 till andra plattformar.


Detta är långt ifrån första gången vi rapporterar om klagomål från speltillverkare på nästa generations spelkonsoler men få inom spelindustrin har samma makt som Gabe Newell genom Valves fina rykte så frågan är om hans kommentarer kan få någon effekt.


Källa: The Inquirer

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments