Small preview image

För ett par dagar sedan publicerade vi en recension på Samsung SyncMaster 930BF som stoltserade med att vara världens snabbaste LCD-skärm på marknaden. På pappret var den också detta tillsammans med bland annat ViewSonic VX924 som också erbjuder en responstid på 4ms. Nu har dock ViewSonic släppt en pressrelease som berättar att VX924 faktiskt är den snabbaste monitorn i världen med en responstid på 3ms. Det är inte tal om någon optimering av själva displayen utan man har helt enkelt testat sin monitor på nytt och helt sonika skrivit om dess specifikationer.



Vi varken kan eller vill kommentera huruvida de nya uppgifterna stämmer överrens med monitorns prestanda. Men det ger en tydlig signal om hur löjligt “repsonstidskriget” blivit mellan monitortillverkare. Inte minst när vi i våra testar har svårt att se några skillnader på 8ms och 4ms monitorer i verklig användning.


Hädanefter får ViewSonic VX924 alltså ses som marknadens snabbaste LCD-monitor men nu hoppas vi innerligt att tillverkarna börjar satsa sina pengar på mer givande egenskaper som högre upplösningar och bredbildsformat. Något vi här på NH efterfrågat under lång tid.


:: Läs ViewSonics pressmeddelande

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments