Small preview image

NVIDIA nForce 600i är efterträdaren till NVIDIAs nForce 500-serie som var den första styrkretsserien från NVIDIA med stöd för Core 2 Duo. Även om nForce 500-serien för AMDs plattform fått ett bra mottagande gick det inte lika smärtfritt för Intel-motsvarigheten och bland annat lade DFI ner utvecklingen av sitt NF590 Intel SLI-kort just på grund av att man inte tyckte styrkretsen höll måttet. NVIDIA har jobbat hårt på att få ut en slagkraftig plattform på Core 2 Duo-marknaden den senaste tiden och inte minst på grund av de positiva rykten som cirkulerat kring ATIs RD600-styrkrets. Resultatet ser vi idag om nForce 600i-serien.



I samma andetag som NVIDIA släppte lös sin nya grafikkortsserie GeForce 8800 släppte man alltså också sin nya styrkretsar för Intels processorplattform. nForce 680i SLI är flaggskeppet medan nForce 650i SLI och nForce 650i Ultra är de något mer budgetbetonade modellerna. nForce 680i SLI har en hel del likheter med sin föregångare sett till funktioner och egenskaper men NVIDIA har även en hel del nya godsaker att bjuda på.


Först och främst har man inte bara en äkta PCIe x16 SLI-lösning, man har nämligen en tredje PCIe x16 plats. Den tredje platsen sitter mellan de två huvudplatserna och har endast PCIe x8 bandbredd. Men det intressanta är hur denna plats är tänkt att användas, nämligen till en trejde GPU som ska sköta fysikaccelerering i spel. Vill man kan man dock köra med tre grafikkort som vanligt och får då stöd för upp till 6 separata monitorer.



EVGA 122-CK-NF68-AR


Annars har man lagt mycket tid och energi i att förbättra kretsens överklockningspotential och man stödjer officiellt 1333MHz FSB processorer när de dyker upp på marknaden. De första recensionerna på nForce 600i-serien har nu dykt upp på Internet och det verkar som att NVIDIA verkligen lyckats även med sina nya moderkortskretsar, överklockningspotentialen verkar lika imponerande som på deras nya grafikkort.


The overclock results are not a mistake. We managed to reach right at 4.0GHz with an X6800 at 1.575V. This represented the standard 11x ratio at a 1452 FSB. Even more spectacular was the reduced multiplier overclocking, where we reached a 2100 FSB (525 base) at a 7X multiplier AT DEFAULT VOLTAGE. – Citat från Anandtechs recension


NVIDIA nForce 680i SLI-recensioner
:: TechReport :: Anandtech :: VR-Zone ::

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments