Small preview image

Intels första processorarkitektur med integrerad GPU kommer att lanseras i början på nästa år under namnet Clarkdale. Det är fortfarande lite oklart hur kraftfull den integrerade grafikkretsen kommer vara, men vi väntar oss iskallt ett par snäpp högre prestanda än dagens styrkretsintegrerade modeller. Men det är inte alla tecken som tyder på detta. Intel verkar i alla fall göra en betydligt seriösare satsning på GPU-prestanda med Clarkdale och bland annat har man nu avslöjat att kretsen ska stödja hårdvaruaccelererad video-omkodning genom GPGPU teknik.



Intel avslöjade att stödet för videokodning skulle dyka upp i en framtida mjukvaruuppdatering och alltså kunna avlasta systemets CPU på ett bättre sätt när man arbetar med videomaterial.


Clarkdale kommer att bestå av en 32nm tillverkade tvåkärnig CPU som med 4MB cache och HyperThreading får sällskap av den 45nm tillverkade grafikkretsen. Exakt hur stor nytta den integrerade grafikkretsen kan göra vid videokodning är en annan intressant fråga men extra kraft är alltid positivt vid tunga arbetsbördor likt videokodning.


Källa: Guru3D

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments