Den omtalade surfplattan från Apple är nu snart här. Det blev några dagar senare än väntat men under midnatt – natten till tisdag – kommer iPad att officiellt lanseras i Sverige och flera butikskjedor har börjat förbereda sig för nattöppet, bland annat MediaMarkt som håller nattöppet i ett 10-tal butiker runtom i Sverige.

Även andra butiker som säljer Apples produkter väntas hålla nattöppet för att locka till sig iPad-sugna kunder och den stora frågan som kvarstår är hur pass många surfplattor Apple verkligen fått ut till svenska återförsäljare inför lanseringen. Efterfrågan väntas vara stor, inte minst efter att HUI utpekat surfplattan – iPad specifikt – till årets julklapp 2010.

Priserna går i vanlig ordning att räkna ut från de priser vi ser på den amerikanska marknaden. Instegsmodellen med 16GB och WiFi-stöd kommer att få ett förmodat riktpris på 4 995 kronor inklusive moms. medan samma enhet med 3G-stöd kostar en bit över 6 000 kronor inklusive moms. Toppmodellen med 64GB lagringsutrymme och 3G-stöd väntas kosta närmare 8 000 kronor inklusive moms. Även om enheterna redan idag finns att hitta billigare i svenska butiker, då direktimporterade från USA.

Har vi några tilltänkta iPad-kunder på sajten får ni gärna dela med er av intryck och bilder från lanseringen på era egna orter.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments