AMD har nu avslöjat vem som kommer att ta över ansvaret för företagets globala IT-infrastruktur. Mike Wolfe har plockats in från datortillverkaren HP där han agerat vd på IT och produktutvecklingsdelen av företaget. Mike Wolfe kommer att får rollen som Chief Information Officer, motsvarande vd-position i svenska termer.

Mike Wolfe, 52 år, har varit anställd på HP under de senaste fem åren men har enligt AMD samlat på sig 30 års erfarenhet inom ingenjörs-och informationsteknik. Wolfe har i över 24 år arbetat för Motorola och Freescale Semiconductor på högt uppsatta positioner och AMD hoppas att man med hjälp av Wolfes expertis ska kunna optimera företagets verksamhet både produkt och kostnadsmässigt.

Mike Wolfe kommer att svara inför Thomas Seifert, tillförordnad koncernchef, som har höga tankar om sin nye kollega.

“Mike har effektivt lett IT-transformationer, ständigt fokuserat på att minska driftskostnaderna och avsevärt förbättra företagens innovation, säger Seifert. “Hans stora talang och erfarenhet kommer att hjälpa AMD att fortsätta att förstärka vår IT-infrastruktur och effektivisera vår verksamhet byggd på våra egna produkter och plattformar.”

mike.wolfeAMD är inne på ett av sina viktigaste år någonsin med flera nya processorfamiljer som står och stampar i fabrikerna. Förutom sin nyligen lanserade Bobcat-mikroarkitektur väntas tillverkaren lansera sin nya Bulldozer-mikroarkitektur under slutet av andra kvartalet, då med fokus på prestandamarknaden. Även de första mellanklassprocessorerna med integrerad grafikdel, AMD Llano, ska dyka upp till sommaren och med anställningen av Mike Wolfe har man fått en ytterligare viktig pusselbit på plats.

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments