Small preview image

Netbooks har många fördelar mot vanliga fullstora bärbara datorer, speciellt den smidiga storleken och i många fall även priserna. Men det finns även flera brister i netbookplattformen där bland annat prestandan på hårdvaran är ett problem, men även de relativt små bildskärmar som man använder sig av. Något som undertecknad har svårt för är även upplösningen som med 1024×576 pixlar är i minsta laget för en dator i dagsläget. Vi har redan sett att Dell planerar 10″ skärmar med högre upplösning och nu verkar även större skärmar vara på väg mot netbookmarknaden.



Enligt uppgifter som DigiTimes tagit del av har flera tillverkare planer på att lansera netbooks med 11.6″ displayer, bland annat marknadsledarna Acer och ASUS. De nya 11.6″ panelerna ska få en upplösning på 1366×768 pixlar vilket är klart mer intressant än den upplösning vi ser i dagens netbooks.


De nya större modellen lär dock bli dyrare och förmodligen kan det även skilja en del i funktionalitet. Den stora frågan är då kanske vart man ska dra gränsen mellan netbooks och vanliga bärbara datorer.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid