Small preview image

Grafikkortstillverkaren AMD har precis som vi kunde avslöja tidigare i veckan passat på att visa upp sin nya generation av grafikkort under Quakecon. Som tidigare demonstrationer från AMDs sida har man annars varit mycket förtegna om att avslöja några direkta detaljer. Närmast AMDs nya Evergreen familj kom annars PC Perspective som fick kika på två testsystem bärandes det nya grafikkortet. På sitt hotell gav AMD PC Perspective en kort förhandsvisning med några DirectX 11 demos samt även ett vanligt speltest i Wolfenstein (DX9).



Det senare visar att hårdvaran inte har några problem med vanliga spel och i en DX11 tessellation demo som man visade upp på ett andra testsystem fick man se hur ett ”framtida kort” tryckte ut 78 FPS vid en upplösning om 2560×1600 pixlar.



AMD vill inte avslöja några detaljer i onödan, frågan är om prestandasiffrorna stämmer denna gång.


AMD är med andra ord fortfarande mycket förtegna om kortets specifikationer och namn, men genom att kika bakom testsystemen kunde man avslöja att Evergreen-kortet använde sig av en dubbelslots kylare och var utrustad med två DisplayPort utgångar samt en DVI-utgång.


Lite mer information om AMDs Quakecon demo kan vi förmodligen vänta oss senare i helgen.




Källa: PC Perspective

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid