AMD lanserar nu årets stora mjukvaruuppdatering för Radeon-grafikkort, den nya upplagan går under namnet Adrenaline Edition och kommer med en rad ändringar och nya finesser.

AMD fortsätter sin storsatsning på mjukvara. Istället för att endast lansera nya drivrutiner i samband med stora spelsläpp har AMD de senaste åren även lanserat helrenoveringar av sin Radeon-mjukvara. Först ut var Crimson Edition som sedan ersattes av Crimson ReLive edition. Nu är det dags för årets stora uppdatering och denna gång bär mjukvaran Radeon Software Adrenalin Edition.

Utöver det som lagts till i mjukvaran i samband med Adrenalin Edition så har även verktyg som WattMan, ReLive och Radeon Chill uppdaterats och finjusterats.

Uppdaterade verktyg i Radeon Software Adrenalin Edition

Radeon ReLive har nu fått en inbyggd chattfunktion som ger den som streamar till bland annat Facebook, Mixer, Youtube eller Weibo ett enklare sätt att kommunicera med sina tittare.

Radeon Chill har uppdaterats med stöd för Vulkan-baserade spel. Detta tillsammans med stöd för DirectX 9, 10, 11 och 12 gör funktionen tillgänglig i ett stort antal spel.

Användare kan nu spara sina Radeon WattMan-profiler för att ladda in dessa vid ett senare tillfälle om så önskas. Dessa profiler går även att ladda upp online där andra användare även kan ladda hem och ta del av dessa profiler.

Enhanced Sync har nu uppdaterats med stöd för ett bredare synfält (FOV). Även här har det lagts till stöd för Vulkan API:n, Radeon GCN-baserade produkter, Multi-GPU system och AMD Eyefinity.

Nya verktyg i Radeon Software Adrenalin Edition

Det är inte bara uppiffade existerande verktyg som kommer med Adrenalin Edition. AMD har även gett sin mjukvara nya egenskaper som man hoppas ska förbättra användares upplevelser.

Radeon Overlay är en ny övertoning som användare kan få fram medans man spelar utan att behöva tabba ner eller dylikt. I Radeon Overlay kan man hålla koll på och få tillgång till inställningar för Radeon ReLive, Chill, FreeSync, Frame Rate Target Control (FRTC) samt färginställningar.
Denna funktion ska då underlätta för spelare att finjustera sin upplevelse samt spela in och dela med sig av sitt spelande utan att man behöver lämna spelet.

AMD Link är en spännande ny app för både Android och iOS. Appen agerar som ett komplement till Radeon Software på datorn och låter användare övervaka belastningen hos både grafikkort och processorer. AMD Link kommer även med stöd för ReLive och dess inspelning- och uppspelningsmöjligheter. I korta drag så blir din smartphone eller surfplatta som en andra skärm till din dator som ger dig snabb tillgång till några av de verktyg som finns i Radeon Software Adrenalin Edition.

AMD Radeon Software Adrenaline Edition finns att ladda hem från AMD:s hemsida redan idag.

 

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Bewise Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Bewise
Medlem
Bewise

Ser ju rätt så bra ut!