AMD Llano lanserades för ett par dagar sedan för den bärbara marknaden och än så länge finns inga modeller uppe på butikshyllan. Framåt slutet av månaden är det dags för Llano att göra entré på den stationära marknaden och redan nu är två av de kommande modellerna listade på prisjakt med ett lägre pris än först förväntat.

De första Llano modellerna är nu listade på prisjakt och priset är rätt lågt som vi tidigare spekulerat i med tanke på tidigare rykten och de väldigt sparsamt utrustade moderkorten vi sett till den nya FM1-sockeln. Llano kommer utrustad med den gamla K10.5-arkitekturen och en grafikkrets baserad på Evergreen-familjen. Llano kommer totalt med 4 processorkärnor och 400 Radeon-kärnor.

AMD_Llano_29

De modeller som nu listas på prisjakt är AMD A8-3850 och AMD A6-3650 med en prislapp på runt 1 200 respektive 1 000 kr något som är lite lägre än vad vi räknat med då tidigare rykten pratat om 1 500 kr för toppmodellen A8-3850. A8-3850 kommer med 4 kärnor klockade till 2,9 GHz med 400 Radeon-kärnor på 600 MHz som kallas för HD 6550D. A6-3650 kommer med 4 kärnor klockade till 2,6 GHz och 320 Radeon-kärnor på 444 MHz med en lägre beteckning närmare bestämt HD 6530D. Båda modeller saknar Turbo-funktion och kommer med 100W TDP.

AMD prissätter Llano väldigt agressivt och siktar klart in sig på Intel Core i3 med dubbla Sandy Bridge-kärnor och HyperThreading i samma prisklass. Llano visade sig ta AMD tillbaka in i matchen på den bärbara marknaden, men när det kommer till stationära system ser det ut som att AMD kan komma att få det svårare att sälja Llano, men OEM-tillverkarna bör i alla fall bli lyckliga över att kunna marknadsföra sina system med DirectX 11 och stöd från OEM:s är någonting AMD verkligen är i stort behov av.

Källa: Prisjakt

Relaterade nyheter:

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Jacob HugossonPsynoKhi0Swedish Berserk-Boris- Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

Inte farligt alls.
För en hemmabyggare som jag blir frågan mer om hur framtidssäker FM1 är, jämfört med AM3+

-Boris-
Medlem
-Boris-

[quote name=”PsynoKhi0″]Inte farligt alls.
För en hemmabyggare som jag blir frågan mer om hur framtidssäker FM1 är, jämfört med AM3+[/quote]

Eftersom båda ska bytas ut mot FMx som kan vara bakåtkompatibel med FM1 så tror jag ju på FM1.

Svensken
Medlem
Svensken

[quote name=”PsynoKhi0″]Inte farligt alls.
För en hemmabyggare som jag blir frågan mer om hur framtidssäker FM1 är, jämfört med AM3+[/quote]

[quote name=”-Boris-”][quote name=”PsynoKhi0”]Inte farligt alls.
För en hemmabyggare som jag blir frågan mer om hur framtidssäker FM1 är, jämfört med AM3+[/quote]

Eftersom båda ska bytas ut mot FMx som kan vara bakåtkompatibel med FM1 så tror jag ju på FM1.[/quote]

Tycker denna frågan är jätteintressant. FM1 känns mer framtidssäker än AM3+ speciellt nu när Komodo och Trinity ska ha en FMx socket. Kanske kan Trinity fungera i Llano moderkorten och då känns enligt mig AM3+ inte särskilt framtidssäker.

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

[quote]hybrid processors AMD Trinity will use a brand new socket, called FMX, which obviously will not allow them to install in existing motherboards with socket AM3 + and FM1.[/quote]

[url]http://www.linuxmemo.com/technology/news/chips-amd-trinity-will-use-socket-fmh.html[/url]

Ser inte superlovande ut ju… Samtidigt känns det märkligt att AMD skulle släppa en sockel som endast passar en processorserie.