Small preview image

Under Computex 2009 tidigare i månaden gjorde AMD livedemonstrationer av DirectX 11 hårdvara som riggats med falska FPS mätare för att inte avslöja kretsarnas verkliga prestanda. Kretsarna som visades upp var inom prestanda-segmentet, men inte high-end, och under en demonstration nyligen av Electronic Arts DX11 Frostbite grafikmotor avslöjades ytterligare lite detaljer. Först och främst är den nya Frostbite motorn upp till 20% snabbare än den äldre modellen och enligt AMD kommer detta vara långt ifrån den enda grafikmotorn som stödjer DirectX 11 när de första korten dyker upp på marknaden.



AMD är mycket självsäkra när det gäller sin kommande familj av DirectX 11 GPU:er och även om man använde sig av samma prestandakretsar som under Computex, alltså inte high-end modellerna, menade man att kortet var det snabbaste singel-GPU kortet på marknaden. Man avslöjade att den kommande lanseringen skulle bli en ännu större överraskning än när man chockade världen med sin RV770 GPU med 800 shader processorer, fortfarande ganska luddiga uppgifter men helt klart lockande.


Vi kan även avslöja att man fortfarande använder sig av RV8xx kodnamnen men AMD har samtidigt skiftat fokus från själva kärnorna till mer otydliga utvecklingsnamn för sina produkter, bland annat Evergreen som vi rapporterat om tidigare. De slutgiltiga produktnamnen ska ännu inte vara fastställda. Med så starkt förtroende för sina kommande kretsar kan vi tänka oss att man väljer att använda ett nytt fräscht namn och kanske låter Radeon HD-familjen bli historia. (Till exempel välja något annat än Radeon HD 5000-serien, men högst troligt blir det i alla fall något liknande.)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid