Ice Cream Sandwich väntas dyka upp i oktober eller november månad ihop med Googles nästa telefon Nexus Prime, med Samsung som tillverkare. Vad som kommer efter den version som väntas sammanfoga det fragmenterade ekosystemet Android är ännu oklart, men det talas om att man fått skjuta upp på funktionaliteten i Ice Cream Sandwich till Jelly Bean?

Vi väntar med iver på Ice Cream Sandwich som ska sammanfoga Android 2.3 för smartphones (Gingerbread) och surfplattor Android 3.x (Honeycomb), som ska plåstra ihop det nu fragmenterade ekosystemet med appar skrivna åt antingen det ena eller det andra. Ice Cream Sandwich väntas bli det största som hänt Android på länge då det kommer med stora förändringar i design, funktionalitet och en omskriven grundarkitektur.

Google har upp till nu använt kodnamn till Android, döpta efter diverse godsaker i alfabetisk ordning och efter samtal med våra källor är vi relativt säkra på att bokstaven J faktiskt kommer efter I. Enligt This is my next som pratat med två olika källor är nästa version på tur Jelly Bean, eller geléböna på svenska.

Apple Pie(?) – Android 1.0

Banana bread(?) -Android 1.1

Cupcake – Android 1.5

Donut – Android 1.6

Eclair – Android 2.0, 2.1

Froyo – Android 2.2

Gingerbread – Android 2.3

Honeycomb – Android 3.0, 3.1, 3.2

Ice Cream Sandwich – Android 4.0(?)

Jelly Bean(?) – versionnumret är ännu okänt

jelly_beans

Enligt källorna till sidan ska Jelly Bean komma med flera av de funktioner Google första planerat till Ice Cream Sandwich, men vilka dessa är går man inte in på i detalj. Det är inte helt bestämt inom Google om nästa Android-version faktiskt ska heta Jelly Bean men det är namnet som cirkulerar inom företaget just nu.

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Swedish Berserk Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Svensken
Medlem
Svensken

Hehe fräsiga kodnamn Google kör med gillas! 🙂 Ser verkligen fram emot ICS. Speciellt detta att det kommer skala från smartphones till surfplattor det är verkligen välkommet! Undra bara hur villiga OEM tillverkarna är att ge stöd för ICS i nuvarande modeller?