Med endast en generation av kretsar är det svårt att förutspå hur Apples lanseringsschema kommer att se ut för M1-uppföljaren. Nu påstår en källa att Apple siktar på uppdateringar var 18e månad. M2 sägs vara redo för lansering med 4 nm-teknik under andra halvan av 2022.

Det finns gott om rykten men få pålitliga detaljer om Apples framtida krets-planer. Medan företag såsom Intel, AMD och Nvidia gärna pratar om planer flera år i förväg, är Apple helt tysta. Vi får därför förlita oss på nya detaljer från branschtidningen Commercial Times för att sia om Apples framtid. Tidningen, som kommer från Taiwan, samma del av världen som Apples kretstillverkare TSMC, påstår att Apple nu siktar på generationsbyten var 18e månad. Åtminstone med undantag för den första generationen. Tidningen påstår att Apple förbereder M2 för lansering under andra halvan av 2022. Det blir alltså runt två år efter lanseringen av M1.

Framöver ska det som sagt vara 18 månader som gäller. Det placerar lanseringen av M3 under första halvan av 2024. Alla kretsar kommer dock inte debutera samtidigt. Precis som med M1, M1 Pro och M1 Max, väntas M2 lanseras före de större varianterna, under första halvan av 2023. Det betyder med andra ord att Pro- och Max-modellerna kan passa in i 18 månader-schemat från start.

Tack vare av sitt hemlighetsmakeri är det enkelt för Apple att frångå sina planer utan att vi märker något. Med kontroll kan Apple dessutom anpassa lanseringen av nya kretsar med tillgängligheten av andra tekniker. Det finns med andra ord ingen anledning att tro att 18 månader är skrivet i sten för företaget.

Nya M1 och M2 nästa år

Långt innan lanseringen av M2 och M3 förväntas för övrigt nya versioner av M1. Under våren 2022 väntas till exempel nya stationära datorer från Apple. Rykten pekar på möjligheten till en större iMac med en ny M1-krets som kan erbjuda ännu fler kärnor än den existerande M1 Max-modellen, som finns i Apples senaste Pro-laptops. Även detta är dock rykten som kan stämma men som Apple också har friheten att skjuta på. Om vi får se både nya M1-kretsar under början av 2022 och nya M2 under slutet av 2022, lär nästa år i alla fall bli ett spännande år för Apple-kretsar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid