Small preview image

En Mobile Internet Device, även kallad MID, är en blandras av mobiltelefon och bärbar dator. Fokus ligger på att komma åt Internet och onlinebaserade information på ett smidigt och enkelt sätt. Konceptet som skapades av Intel år 2007 har fortfarande inte fått riktig fart men väntas nu få upp bättre moment i takt med att hårdvaruplattformarna blivit mer mogna. Ironiskt nog ser det ut som att Intel kommer att tappa sin dominans på MID-marknaden när tillväxt nu sätter igång på allvar.



Enligt nya studier menar forskare att MID-marknaden som 2009 bestod till 90% av x86 baserade processorer kommer att svänga över mot den allt mer populära ARM-plattformen de närmaste åren.



LGs smartphone/MID visade upp Intels nya Moorestown plattform på CES


Redan i år väntas MID-marknaden börja sin övergång till ARM-plattformen och under 2013 väntas ARM vara den dominerande plattformen. Hur Intel tänkt sig att tackla denna utveckling är oklart men efter att flera tillverkare under CES visat upp häftiga produktprototyper med ARMs processorer är det ingen tvekan om att plattformen är på framfart.



Slimmad Lenovo Skylight netbook med ARM-processor


Källa: TGdaily

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid