En lista med kommande moderkort från tillverkaren Asrock pekar mot att vi kommer få se en B650 Extreme-styrkrets när det väl blir dags för AMD:s nästa generation av processorer att lanseras.

När AMD:s kommande plattform AM5 avtäcktes ordentligt bekräftade företaget att det kommer finnas tre olika styrkretsar moderkort kan baseras på. Dessa går under namnen B650, X670 och X670 Extreme. Nu ser det däremot ut som att vi kan även komma få se en Extreme-variant av den billigare B650-styrkretsen.

Detta kommer från en läckt lista över kommande moderkort från AMD:s partnertillverkare Asrock. Listan innehåller namnen på fem olika X670E-moderkort och sex olika B650-baserade moderkort. Vad som däremot höjer ögonbryn är att Asrocks lista också innehåller fem moderkort som listas med B650E som styrkrets.

Annons

Tyvärr inkluderar listan inga specifikationer för styrkretsen. Med tanke på hur resterande tre styrkretsar skiljer sig från varandra lär det dock röra sig om B650 med extra implementering av PCI Express 5.0-teknik. Något som i sig kräver kräver specifik hårdvara och således lär dra upp prislapparna en aning jämfört med B650.

Styrkretsen B650 kommer utan PCI Express 5.0-banor för instickskort och hos X670 är det upp till moderkortstillverkare att implementera tekniken för grafikkortsanslutningarna. Exakt vad B650E kommer att erbjuda för att lägga sig mellan de andra två styrkretsarna sett till funktionalitet återstår som tidigare nämnt att se.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid