Asus mellanklasskort Geforce GTX 760 DirectCU II plockade nyligen hem en utmärkelse i svenska grafikkortsguiden men blev nyligen även utsedd till det bästa prestandavalet för speldatorer i miniformat. Nu avslöjar Asus att GTX 760 DirectCU Mini är i antågande i ett än mer kompakt format.

Redan i vår test av Asus GTX 760 DirectCU II konstaterade vi att det minimala kretskortet på 170 millimeter hade stora likheter med det som tillverkaren använde till sitt minigrafikkort GTX 670 Mini tidigare i våras. På sitt första GTX 760-kort valde Asus dock att använda sig av en något större kylare. Med en rejäl kylfläns och dubbla fläktar mätte kortet 217 millimeter. Fortfarande ett av de kortaste mellanklasskorten vi testat i det övre prestandasegmentet och gav även kortet en hedersutmärkelse i vår artikel om små kraftfulla mellanklasskort för kompakta speldatorer.

Nu har Asus påpassligt avslöjat att en Mini-modell av kortet är på väg och med sina 170 millimeter skulle Asus GTX 760 DirectCU Mini bli det minsta mellanklasskortet vi testat, alla kategorier. De extra centimetrarna skalas av genom att Asus använder samma form av kylare som introducerades med Geforce GTX 670 och alltså bör vara väl kapabel att hantera värmeutvecklingen från den något effektivare GTX 760-modellen.

Annons

asus760mini2

Grafikkortets klockfrekvenser kommer att ligga på 1 006 megehertz basfrekvens och 1 072 megahertz boost-frekvens. En marginell fabrtiksöverklockning som åtminstone matchar sitt syskon. Även minnesfrekvensen på 6 008 megahertz stämmer matchar syskonet och övriga Geforce GTX 760-kort vi testat.

Förutom sin minimala grafikkortskylare som ska hålla kortet 20 procent svalare och ”betydligt tystare” än Nvidias referensmodell har GTX 760 DirectCU Mini även utrustats med kraftigare spänningsdel och högkvalitativa kondensatorer.

Asus Geforce GTX 760 DirectCU Mini kommer att finnas i svenska butiker under nästa vecka och prislappen landar på 2 449 kronor inklusive moms. Håll ögonen på Svenska grafikkortsguiden då vi väntar på vårt eget testexemplar i testlabbet.

Annons

Relaterade artiklar:

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid