Asus fortsätter att bygga vidare på sin Transformers-familj och nu lanserar man sin mest kompetenta lösning hittills – Transformer Book TX300. En 13,3 tums surfplatta med en kraftfull Core i7-processor och 128 gigabyte SSD med tangentbordsdocka innnehållande extra batteri och hårddisk.

Asus verkar satsa hårt på att Transformer Book användbar både som surfplatta och bärbar dator. Skärmen på 13,3 tum som kanske är den viktigaste komponenten har en upplösning på 1 920 x 1 080 pixlar och givetvis stöd för pekteknik. Bakom skärmen hittar man en Intel Core i7 3517U-processor, 4 gigabyte internminne och en 128 gigabyte SSD-enhet. Själva surfplattan har även ett inbyggt batteri på 5 000 milliamperetimmar med en profil på 4 till 11 millimeter och väger 950 gram. Operativsystemet är Windows 8 Pro.

Tangentbordsdockan rymmer inte bara ett fullstort bakbelyst tangentbord och musplatta men vi hittar även ett extra batteri på 3 120 milliamperetimmar samt en extra mekanisk hårddisk med 500 gigabytes lagringskapacitet. Tangentbordsdockan huserar en SD-kortläsare och väger 900 gram med en profil på 12,9 millimeter.

Andra noterbara specifikationer är en ny magnetkopplande strömkontakt vilket ser ut att bli en större modell av vad exempel Apple använder i sin Macbook-familj.

TX300_19

Vi kikade närmare på Asus Transformer Book TX300 redan i höstas och det tidiga ingenjörsexemplaret lovade gott. Även om vi gärna ser Intels nya kraftfullare och strömeffektivare Haswell-processorer i dessa hybriddatorer känns det som att vi börjar närma oss produkter som kan agera både surfplatta och bärbar dator på ett övertygande sätt. När Asus Transformer Book TX300 börjar säljas i mars vet vi med säkerhet hur väl denna kombination kommer att fungera.

Prislappen kommer att ligga på 12 499 kronor inklusive moms.

transformerbookspecs


Relaterade artiklar:

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
raven76Ribbie-Tjalve-Gadgetyddaniel Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ddaniel
Gäst
ddaniel

Denna med stylus och de har sålt minst ett exemplar i alla fall!

Gadgety
Medlem
Gadgety

Hellre Lenovo Helix för min del.

-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

”Andra noterbara specifikationer är en ny magnetkopplande strömkontakt vilket ser ut att bli en större modell av vad exempel Apple använder i sin Macbook-familj.”

ÄNTLIGEN!
Säga vad man vill om Apple, men deras strömkontakter är oslagbara. Jag vet inte hur många böjda, spruckna och glappa strömkontakter som jag sett på olika datorer genom mina dagar. Denna maskin är intressant bara av den anledningen.

Ribbie
Gäst
Ribbie

Men… missade de hela poängen? WACOM FEEL STYLUS!!! annars är den ju skadeskjuten redan från start

Peter
Medlem
Peter

Vad är det för batteritid på den här? Känns spontant som en i7 borde dra ner tiden en del.