Creative har nu lanserat en ny serie webbkameror som gör det smärtsamt tydligt att dagarna med okammade och kravlösa videosamtal numera är räknade. Creative Live! Cam Socialize HD 1080 HD satsar stort på bildkvalité och förutom full HD-upplösning bjuds det på vidvinkelobjektiv med autofokus samt en dubbel aktiv mikrofon med brusreducering.

Creatives nya 1080p webbkameror klarar inspelning av högupplöst video i 30 bilder per sekund och kan även fånga interpolerade stillbilder med en upplösning på upp till 12 megapixel. Med vidvinkelobjektiv och en brett strålande mikrofonarray (20°till 180°) går det inte att gömma sig i bakgrunden heller, vilket kan bli jobbigt då användare kan ladda upp sina inspelade klipp på de flesta sociala medier med några enkla knapptryckningar.

“Vi tänjer gränserna för mer funktioner i våra webbkameror. Med Live! Cam Socialize HD 1080, kommer en bred variation av nya förbättringar för bild, ljud och programvarufunktioner från full HD-upplösning, en autofokuskapacitet, strålformad och störningsutdämpande teknologier och dessutom en visitkortsskannerfunktion”, säger Steve Erickson, VP och GM för Audio-Video Group hos Creative. “Vårt mål är att erbjuda kunderna en unik upplevelse när de använder vår Live! Cam Socialize HD 1080.”

Creative skeppar sina nya webbkameror med programvaran Live! Central 3 samt Live! Scan som kan skapa ett digitalt bibliotek av dina visitkort genom att scanna in dess information direkt i webbkameran ner till en fil.

Creatve Live! Cam Socialize HD 1080 finns på marknaden idag med en prislapp på drygt 800 kronor inklusive moms.

1080pcreative

3
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
CarrrlAnton Karmehedctrl Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
ctrl
Gäst
ctrl

Lite som logitech c910 som jag har då? fast kanske med sämre bild? Alltid fått för mig att Logitechs legat lite bättre till med bildkvaliten än Creative.

Carl Lindmark
Medlem
Carl Lindmark

Både denna webbkamera och en eller två till 1080p-kameror har ju funnits ute ett tag nu, men om jag har förstått saken rätt så har de inte någon onboard H.264 encoder, vilket gör att de förlitar sig på datorn att göra jobbet. Det höjer förstås kravet/belastningen på datorn – och genom att inte sköta jobbet i kameran så följer de inte kraven som Skype har för ”Skype HD”-certifiering. (dock tror jag att Logitech dealade fram så att C910:an, i efterhand, blev ”Skype HD”-certifierad. Själv hoppas jag på Logitechs B990 som ska släppas inom ett par veckor – jag tror att… Läs hela »