Discord uppdaterades nyligen med stöd för AV1-streaming och denna uppdatering har visat sig innehålla en bugg som sänker hastigheten på videominnet hos Nvidia-grafikkort.

Discord är nog ett namn som många känner igen. Plattformen har vuxit till att bli en ordentlig spelare på marknaden för kommunikationsplattformar under de senaste åren. Allra mest bland de som gillar att samla sina kamrater man ofta spelar onlinespel tillsammans med.

En funktion Discord erbjuder är att man kan strömma sina spel till medlemmarna på servrar man är medlem på. Denna funktion uppdaterades nyligen med stöd för att kunna använda AV1 kodning och avkodning för dessa spelströmmar.

Däremot har det nu framkommit att denna uppdatering även kommer med en förmodligen mindre välkommen funktion. Flera användare på Reddit har rapporterat att uppdateringen har resulterat i att frekvenserna för videominnet på deras grafikkort har sänkts med upp till 200 MHz. Något som ska ske när Discord körs i bakgrunden.

Nvidia har själva bekräftat problemets existens och har lovat att man kommer att skicka ut en uppdaterad drivrutin som ska åtgärda problemet. Exakt när detta kommer att ske framgår inte men via Nvidias hjälpsida presenteras en temporär lösning för den som drabbats av problemet.

På tal om vilka som drabbas verkar det enligt rapporterna till största del vara användare av grafikkort ur Geforce RTX 30-serien. Något som kan ses som lite udda då AV1-uppdateringen endast möjliggör streaming med denna codec om man använder ett grafikkort ur RTX 40-serien.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid