Styrkretsen Z68 har nu funnits på marknaden närmare tre månader som kombinerade H67 och Z68 styrkretsen, samtidigt som man lade till stöd för en cacheteknik för SSD-enheter. EVGA som knappast är kända för att slut rekord med att vara först ut på marknaden kommer nu med sitt Z68-utbud i tre olika variationer.

EVGA är kända för att utveckla moderkort direkt inriktade mot entusiaster och extrema överklockare, och deras senaste utbud erbjuder den nu inte så nya Z68-styrkretsen från Intel. Det första moderkortet heter EVGA Z68 FTW och ska enligt EVGA vara exakt samma moderkort som P67 FTW förutom den nya styrkretsen och en omdesignad strömförsörjningssektion. Med tanke på det är det inte helt oväntat att den får samma specifikationer som P67 FTW.

EVGA_Z68_FTW

Moderkortet kommer med 6 st PCI-E x16-portar, 2 st SATA 6 GB/s, 4 st SATA 3 GB/s, 7.1-kanals HD ljud, 2 st gigabite Ethernet-portar, USB 3.0 och ett flertal USB 2.0 – Samtliga SATA-portar och 24-pin kontakten har EVGA valt att vinkla dessa för bättre kabeldragningsmöjligheter. När det kommer till PCI-E portarna finns även Nvidia NF200 närvarande så att kortet stödjer upp till fyra grafikkort i Crossfire och tre grafikkort i SLI + ett dedikerat PhysX-kort. Vi även knappar för Power, Reset och Clear CMOS längst ned på moderkortet.

EVGA Z68 FTW kommer med en 12-strömfaser-design för processorn och runt hela sockeln ser vi en massiv kylfläns som är tänkt att kyla hela kalaset. Andra funktioner är stöd för EVGA:s egna EVBot för att kunna överklocka och övervaka systemet utan mjukvara, en LED POST för diagnostiseringssyfte och högst troligen ett funktionsrikt BIOS. Man ska kunna köpa moderkortet i två olika utföranden, den ena med enbart moderkortet och den andra med två tillbehör.

Z68_Accessories

EVGA Z68 FTW w/ EVGauge and ECP V4 kommer med en kontrollpanel du kan sätta i fronten på ditt chassi i en 5.25″-plats där du kan ställa in spänningar och övervaka dom, medan EVGauge ska visa din CPU-frekvens i real-tid. EVGA Z68 FTW kostar runt 2 300 – 2 400 kr i svenska valuta, och ungefär 300 kr utöver det om man vill få med de båda tillbehören till moderkortet.

EVGA_Z68_SLI EVGA_Z68_SLI_Micro

Andra tillskott är EVGA Z68 SLI som följer samma mönster som EVGA Z68 FTW och är en refresh av EVGA P67 SLI. Sen har vi även EVGA Z68 SLI Micro som är en mATX-bräda med SLI stöd. EVGA Z68 SLI och EVGA Z68 SLI Micro kostar runt 1 800 kr respektive 1 300 kr.

Ví har däremot märkt av att EVGA inte närvarat på den svenska marknaden med P67-moderkort, och vi undrar om ens Z68-moderkorten kommer att skymtas på den svenska marknaden med tanke på detta? Det är någonting vi ska gräva djupare i, i förhoppning att kunna ge svar på frågan.

Källa: EVGA

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid