Relativt nyligen bekräftade tillverkare EVGA att man utvecklar sitt första moderkort med en AMD-sockel och nu har EVGA X570 Dark äntligen visats upp.

EVGA förbereder sig inför lanseringen av sitt första moderkort utrustat med en AMD-sockel. Det rör sig om ett AM4-moderkort som kommer med en stark fokus på överklockning. Inte helt förvånansvärt då enheten har utvecklats tillsammans med överklockaren Vince ”Kingpin” Lucido.

Tidigare har tillverkaren bara gett en kort teaser-video för moderkortet. Sedan dess har det varit tyst angående enheten. Nu har dock ryckt undan skynket och visat upp EVGA X570 Dark i sin helhet.

Inte helt förvånansvärt är det överklockning som tar störst fokus. Vi ser till exempel dubbla 8-pin kontakter för strömmatning till processorerna som placerats bredvid 24-pin kontakten. Moderkortet kommer även med en 16-fas VRM-uppsättning och flera rejäla värmespridare i aluminium runtom på moderkortet. Inuti värmespridaren över moderkortets bakre anslutningar ska EVGA ha monterat två PWM-styrda fläktar för att underlätta luftflöde över värmespridaren.

EVGA X570 Dark kommer med två platser för RAM-minnen. Något som innebär att det är 64 GB användare kan använda som mest. Dessa två platser ska ha stöd för hastigheter om 5 333 MHz+ vid överklockning. De har även placerats horisontellt ovanför processorsockeln för att minska banorna mellan minne och CPU. Detta har även lett till att processorsockeln i sig har roterats 90 grader jämfört med hur AM4-processorer vanligtvis monteras. Hos EVGA X570 Dark monterat processorn ”uppåt” för att lämna plats för minnesmodulerna när kylanordningar monteras.

Exakta specifikationer för moderkortet förblir dock någorlunda oklara. I skrivande stund är det inte mycket mer information än det som kan ses på ovanstående bild som har bekräftats. Kingpin bekräftar däremot via sin Facebook-sida att upplagor av moderkortet redan har börjat skickas från fabrik och att lanseringen kommer att ske inom kort. Något som förhoppningsvis innebär att vi får ta del av allt moderkortet har att erbjuda snart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid