Svenska Gamersgate meddelar idag att man släpper ett reklamfinansierat program som tillåter dig att ladda hem spel helt gratis och lagligt, ungefär i stil med vad vi sett med succén Spotify. Man har lyckats skriva kontrakt med flera av de stora speldistributörerna och först på tur att få smaka på gratistjänsten blir USA och Sverige i september.

Gamersgate har idag en av de största spelkatalogerna för köp och nedladdning av datorspel och vid första anblick ser det verkligen ut som att industrin har omfamnat deras idé. De bolag som distribuerar sina spel på Gamersgate är EA, THQ, SEGA, Ubisoft och Paradox Interactive med totalt över 3 000 titlar och man räknar med att en stor del av dessa titlar ska finnas tillgänglig i deras gratisversion.

”Detta är den första tjänsten i sitt slag för datorspel. Att vi lyckats sluta avtal för den amerikanska marknaden säger en hel del om intresset för den här typen av tjänst och att de största förlagen i världen tror på oss. Gamersgate var en av de första aktörerna att erbjuda spel för nedladdning. Bolaget har alltid legat i framkant, så också den här gången. Den här tjänsten är det största som hänt marknaden för spel sedan Xbox 360 och Playstation 3 släpptes”, säger Theodore Bergquist, VD och huvudägare i Gamersgate.

Tanken är god och det är en utmärkt idé för spelförlagen att kunna exponera sina spel och varumärken samtidigt som man kan ta del av reklamintäkterna. Tjänsten ska släppas i Sverige och USA i september och i början av nästa år hoppas man kunna bredda tjänsten till övriga europeiska länder. Men för er som är sugna behöver man idag betatestare av tjänsten och för att kunna bli en av de utlottade klick här, och skriv in eran mail.

10
Leave a Reply

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
PsynoKhi0Jacob HugossonTempelAndreas G Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Boris-
Medlem
-Boris-

Känns tyvärr som att det krävs rätt mycket reklam för att det ska löna sig med ett större spel. :/
Intressant om det funkar. 🙂

Anton Karmehed
Admin

Själva grundtanken är ju superbra såklart, men jag är också lite frågande till hur fasen man ska lösa detta rent kostnadsmässigt och inte minst hur reklambudskapen ska visas. Hade varit intressant att se lite mer information om detta.

Andreas G
Medlem

Bättre sälja 20 spel för 100 spänn än 2 spel för 500 spänn.

Rogerpontare
Medlem
Rogerpontare

[quote name=”Delph1″]Bättre sälja 20 spel för 100 spänn än 2 spel för 500 spänn.[/quote]

Vadå? Förklara detta?

Andreas G
Medlem

[quote name=”Rogerpontare”][quote name=”Delph1″]Bättre sälja 20 spel för 100 spänn än 2 spel för 500 spänn.[/quote]

Vadå? Förklara detta?[/quote]

Jag syftar bara på att det är bättre att de får in pengarna via annonserna och många spelar spelet, istället för att bara några få går i butik och betalar mycket pengar för varje kopia.

Vem vill utveckla ett spel som ingen spelar eller vill betala för?

Medlem
Marre

[quote name=”Delph1″][quote name=”Rogerpontare”][quote name=”Delph1″]Bättre sälja 20 spel för 100 spänn än 2 spel för 500 spänn.[/quote]

Vadå? Förklara detta?[/quote]

Jag syftar bara på att det är bättre att de får in pengarna via annonserna och många spelar spelet, istället för att bara några få går i butik och betalar mycket pengar för varje kopia.

Vem vill utveckla ett spel som ingen spelar eller vill betala för?[/quote]

Samt ju fler har spelat det desto fler talar om det vilket resulterar i att än fler kommer at börja spela.

Tempel
Medlem
Tempel

Se på Farmville och alla andra flash spel som finns på nätet. Kostar inget och spelas av många. Har du en väldigt stor användarbas så krävs inte stora summor på varje spel för att det skall bli sjuka summor i slutändan.

PsynoKhi0
Medlem
PsynoKhi0

Så länge spelen inte pausar mitt i en strid mot en slutboss för att visa IKEAs senaste bäddsoffa så kan jag tänka mig använda det.