Small preview image

Icy Dock MB561US-4S-1 är en extern lagringslösning som fysiskt sett ser ut som vilken NAS-enhet som helst, om än i en ganska slimmad formfaktor. Men med sina fyra 3,5-tums platser är detta en så kallad DAS-enhet, Direct Attached Storage, som används för att på ett snabbt och enkelt sätt utöka lagringskapaciteten i en dator. Icy Docks nya DAS-enhet kan kopplas in till en dator med hjälp av eSATA eller USB och ger datorn genom en ensam kabel full tillgång till de fyra individuella hårddiskarna.



Tekniken lämpar sig bland annat ypperligt för Windows Home Server system där kommersiella lösningar oftast begränsas till fyra diskplatser, där menar Icy Dock att deras nya DAS-enhet på ett snabbt och enkelt sätt kan fördubbla lagringskapaciteten.


Icy Dock MB561US-4S-1 mäter 234.9 x 141 x 175 mm och rymmer fyra hotswapade SATA-hårddiskar med en total lagringskapacitet på maximalt 8TB (4x2TB). Ett passivt nätaggregat och en extern 80mm fläkt ska göra enheten tyst och en smakfull aluminiumdesign gör att enheten inte skäms för sig i hyllan.



Icy Dock MB561US-4S-1 ersätter sitt äldre syskon (samma modellnamn men utan -1 på slutet) som idag finns på den svenska marknaden. Den nya enheten kommer med fläktkontroll och borde ligga på samma prisnivå, det vill säga 2 700 kronor inklusive moms.



Vill man läsa mer om Icy Dock MB561US-4S-1 och hur DAS-tekniken fungerar med en WHS hittar man en test av enheten hos WeGotServed.com.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid