Small preview image

Internet Explorer har levt det goda livet i många år men det hela började kana utför ordentligt när Microsoft började stämmas för monopolliknande marknadsföring i allt raskare takt. Detta var några år sedan och Microsoft som fortfarande har ett starkt grepp om PC-marknaden har trots allt fortsatt att tappa mark mot sina konkurrenter på webbläsarmarknaden. När de senaste siffrorna lanserats av Net Applications ser vi att Microsoft tappat marknadsandelar under 10 av de 12 senaste månaderna.



Något som resulterat i att Internet Explorers marknadsandel sjunkit från redan ovanlig låga 75.47% under 1 januari 2008, till rekordlåga 67.55% under januari 2009.


Samtidigt har konkurrenterna fajtats om de nya marknadsandelarna där de mest lyckosamma de senaste månaderna varit Firefox, Safari och Google Chrome. Firefox har en rekordstor marknadsandel på 21.53% medan Safari tagit sig över 8%-sträcket med 8.29% tredje störst är nu Google Chrome som sedan lanseringen i September 2008 lyckats snylta till sig en marknadsandel av 1.12%, vilket redan gör dem större än den välkända webbläsaren Opera.



Källa: Net Applications

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid