Small preview image

Computex är riktigt irriterande på en del sätt. Vi får se så otroligt mycket härlig ny hårdvara och massor av intressant elektronik, men det förekommer också en enorm mängd FUD och en massa rykten som alla (givetvis) säger emot varandra. En av de mest envisa hittills är det om Intel, NVIDIA och Intels stöd för SLI. Det här faktiskt en debatt som pågått sedan SLI kom till världen, men som kommer och går. NVIDIA har hela tiden varit väldigt strikta med sin SLI-teknik och endast tillåtit Intel använda den med sina arbetsplattformar och då för Quadro-kort, inget GeForce SLI för konsumentmoderkorten. Det har inte ändrat på sig bara för att Computex har öppnat dörrarna, men vi känner att vi måste reda ut en del.



Innan vi hör något nytt från Intel eller NVIDIA, så har Intel bara Quadro SLI-stöd med sina arbetsstationsmoderkort. Det finns inget GeForce SLI med någon styrkrets från Intel. Samtidigt så kommer den kommande X38-styrkretsen inte enbart vara en konsumentkrets, utan den kommer även att användas för moderkort till arbetsstationer, vilket betyder att den kommer ha stöd för Quadro SLI, men fortfarande inget GeForce SLI.


Tredjepartstillverkare såsom Foxconn sägs ha sagt att det kan komma drivrutiner som låser upp möjligheten att använda GeForce SLI med Intel X38, men det finns inget som stöder det ryktet idag. Intel har inget officiellt GeForce SLI-stöd och X38 kommer bli en krets för de som vill köra CrossFire eller kanske två GeForce-kort var för sig (om man tänker på grafikkortsmöjligheterna), GeForce SLI finns inte där helt enkelt.


För er som undrar kommer X38 i augusti.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid