Intel meddelar att en uppdatering för Skylake-processorer är på ingång. En uppdatering som ska skydda mot säkerhetshålet Spectre.

Processortillverkare fick en tuff start på år 2018 med offentliggörandet av säkerhetshålen Spectre och Meltdown. Både Intel och AMD har jobbat med att utveckla uppdateringar som förhoppningsvis ska motverka problemen till den grad det går genom mjukvara.

Intel valde dock att dra tillbaka en tidigare släppt uppdatering då rapporter om problem som uppstått efter uppdateringen började komma fram. Nu meddelar företaget att man har en ny uppdatering på väg, men denna gången endast för Skylake-processorer. Den nya uppdateringen har skickats ut till hårdvarutillverkare och bör implementeras i kommande BIOS-uppdateringar.

Uppdateringar för andra processorgenerationer är fortfarande i betastadiet. Dessa väntas börja dyka upp under den kommande veckan.

Intel nämner även i pressmeddelandet hur viktigt det är för användare att hålla sina system uppdaterade. Enligt Intel ska amerikanska Department of Homeland Security’s cyber-emergency unit (US-CERT) hävda att upp till 85 procent av alla attacker gå att förebygga med hjälp av bland annat regelbundna systemuppdateringar.

Annons

Än så länge verkar varken Spectre eller Meltdown ha börjat användas av illasinnade aktörer i faktiska attacker. Men tidigare har det rapporterats om att hackare har testat skadlig kod under utveckling med mål att utnyttja dessa säkerhetshål.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Nuärjagsnäll Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Nuärjagsnäll
Gäst
Nuärjagsnäll

Betyder det att vi som fått uppdateringen (kommer inte ihåg kb numret) har blivit av med den? Och om Intel lägger uppdateringen på moderkortstillverkaren så kan de glömma att de äldre cpu modellerna blir skyddade.